De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Galaxy S9 en Note 9 hebben problemen met nachtmodus: zo los je ze (tijdelijk) op

Wouter Nijsen
10 juli 2019, 15:08
2 min leestijd
Galaxy S9 en Note 9 hebben problemen met nachtmodus: zo los je ze (tijdelijk) op

De Samsung Galaxy S9 en Note 9 kregen onlangs een handige nachtmodus voor de camera, maar die feature lijkt voor problemen te zorgen. Volgens gebruikers crasht de camera-app wanneer ze de nachtmodus gebruiken om een foto in het donker te maken.

Lees verder na de advertentie.

Problemen met nachtmodus van S9 en Note 9

Sammobile schrijft dat niet alle Galaxy S9– en Note 9-gebruikers last hebben van problemen met de nachtmodus, maar bij sommigen de camera-app 90 procent van de keren faalt om een foto te nemen. Bij andere gebruikers komt het daarentegen een stuk minder voor. Wanneer ze een foto proberen te maken met de nachtmodus ingeschakeld, krijgen ze een melding ‘camera failed’ te zien, waarna de camera-app afsluit en de foto ook niet wordt opgeslagen.

Het is onduidelijk waar de problemen precies door worden veroorzaakt en Samsung heeft zelf nog niet gereageerd. Mogelijk brengt de fabrikant binnenkort een update uit om de bugs te verhelpen, maar hier is nog niets over bekend.

Zo los je het (tijdelijk) op

Wel is er een tijdelijke oplossing, die lijkt te voorkomen dat je een foutmelding te zien krijgt in de camera-app. Je dient hiervoor de fotogrootte te veranderen van de standaard beeldverhouding van 4:3 naar 16:9. Foto’s worden dan wel in een lagere resolutie van 9,1 megapixel vastgelegd, in plaats van 12 megapixel. Dit pas je aan door de volgende stappen te doorlopen:

samsung galaxy s9 nachtmodus camera
  1. Open de camera-app op je Samsung Galaxy S9 (Plus) of Note 9;
  2. Tik linksboven op het tandwieltje;
  3. Selecteer vervolgens ‘Fotogrootte achter’ en kies hier voor 16:9 (9,1 MP).

Met de nachtmodus maken de Samsung Galaxy Note 9 en Galaxy Note 9 betere kiekjes in donkere omgevingen, doordat de telefoons meer tijd nemen om licht te verzamelen, wat uiteindelijk resulteert in een heldere foto met meer detail. De functie werd toegevoegd met de beveiligingsupdate van juni 2019, die vorige maand beschikbaar kwam voor de telefoons.

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 9
Samsung Galaxy Note 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu