De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung onthult Galaxy S9 gedeeltelijk in augmented reality’

Wouter Nijsen
21 februari 2018, 10:59
2 min leestijd
‘Samsung onthult Galaxy S9 gedeeltelijk in augmented reality’

Tijdens het Mobile World Congress onthult Samsung eindelijk de Galaxy S9 en S9 Plus. Voor de onthulling heeft de fabrikant een verrassing in petto, want tijdens de presentatie is het mogelijk om de toestellen in augmented reality te bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S9 onthulling in augmented reality

Nadat de Galaxy S9 (Plus) op zondag 25 februari wordt aangekondigd, duurt het waarschijnlijk een aantal weken voordat je de smartphone in huis kunt halen. Tijdens het Mobile World Congress kunnen de eerste mensen de S9 al in hun handen hebben, althans: in augmented reality.

XDA Developers ontdekte hiervoor aanwijzigingen in het apk-bestand van de Unpacked 2018-app. Mogelijk komt deze feature ook naar gebruikers die niet op de beurs zijn, maar dit is nog onduidelijk. Met de Unpacked-app kun je wel de presentatie van de toptoestellen live volgen.

Specs, release en prijs

Volgens het Zuid-Koreaanse The Investor liggen de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus op 16 maart in de winkels. Op 25 februari, kort na de presentatie van de toestellen, is het al mogelijk om te pre-orderen. Wie dat doet, krijgt mogelijk zijn exemplaar een aantal dagen eerder, al staat dit niet vast. Volgens informatie die eerder deze week verscheen, zou de release al op 8 maart plaatsvinden.

Samsung Galaxy S9 volledig uitgelekt: dit moet je weten

Over de specificaties van de telefoons zijn de geruchten het wél eens. Samsung kiest voor grotendeels hetzelfde design als de Galaxy S8, met een 5,8 inch-scherm voor de S9, en 6,2 inch voor de grotere S9 Plus. Onder de motorkap zit een Exynos 9810-chip van Samsung, 4 of 6GB RAM, 64GB aan opslagruimte en 3000 mAh- (Galaxy S9) of 3500 mAh-accu (Galaxy S9 Plus). De grootste verbetering zit in de camera. Het diafragma zou variabel zijn, waardoor het toestel onder meer betere foto’s in het donker moet maken. De Galaxy S9 Plus heeft een dubbele camera, net als de eerder verschenen Galaxy Note 8.

Uiteraard is Android Planet tijdens het MWC aanwezig om live verslag te doen. Volg ons via de website, Twitter of download de Android Planet-app!

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu