‘Samsung toont Galaxy S9 en S9 Plus al in januari’

Erwin Vogelaar
23 november 2017, 8:22
2 min leestijd
‘Samsung toont Galaxy S9 en S9 Plus al in januari’

Samsung laat zijn volgende generatie Galaxy S-toestellen mogelijk eerder zien dan normaal. De Samsung Galaxy S9-onthulling zou namelijk al tijdens electronicabeurs CES in januari plaatsvinden.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S9-onthulling tijdens CES

We hoeven niet meer lang te wachten tot we iets over de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus horen. Volgens VentureBeat duiken de smartphones namelijk komende januari al op tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Dit is eerder dan verwacht.

Het is nog niet duidelijk of Samsung de toestellen al volledig laat zien tijdens deze beurs, of dat het bedrijf enkel een teaser in petto heeft. Mogelijk bewaart het bedrijf de grote onthulling voor maart, om met een evenement de smartphones groots aan het publiek te presenteren. Dit deed het bedrijf dit jaar in maart ook voor de Galaxy S8 en S8 Plus.

De nieuwe toestellen lijken waarschijnlijk veel op deze voorgangers. Net als Apple lijkt Samsung in een ritme te vallen, waarbij er eens in de twee jaar een grote vooruitgang plaatsvindt. In het jaar daartussen gaat het meer om een upgrade.

De eerste specs

Beide smartphones krijgen waarschijnlijk dezelfde schermen als de S8 en S8 Plus, met respectievelijk 5,8 inch en 6,2 inch. De kans is groot dat de nieuwe toestellen worden aangedreven door de nog niet verschenen nieuwe chip van Qualcomm, de Snapdragon 845. In Europa worden de toestellen dan aangedreven door een Exynos-chip van Samsung.

Waarschijnlijk verschillen de S9 en S9 Plus meer van elkaar dan de voorgangers. Het grote verschil tussen de S8 en S8 Plus was namelijk het formaat. De Galaxy S9 Plus heeft mogelijk ook 2GB extra werkgeheugen (6GB vs 4GB) en een extra camera aan de achterkant. Beide toestellen hebben waarschijnlijk ‘gewoon’ een koptelefoonaansluiting.

→ Op de hoogte blijven over de Samsung Galaxy S9? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download onze app.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu