‘Samsung steelt spotlights: geen Huawei P20 en LG G7 in februari’

Thomas Haenen
24 januari 2018, 9:29
2 min leestijd
‘Samsung steelt spotlights: geen Huawei P20 en LG G7 in februari’

Het is inmiddels vrijwel zeker dat de Samsung Galaxy S9 over iets meer dan een maand wordt onthuld. De concurrentie is er zelfs zo zeker van dat ze langer wachten met hun eigen toptoestellen.

Lees verder na de advertentie.

‘Alle ruimte voor Samsung Galaxy S9-onthulling’

Huawei en LG gaan Samsung uit de weg, zo meldt ETNews. Volgens de doorgaans betrouwbare bron willen de twee Android-fabrikanten niet te dicht op de aankondiging van de Samsung Galaxy S9 zitten. Dat toestel wordt eind februari aangekondigd op het Mobile World Congress in februari.

In voorgaande jaren was Mobile World Congress het evenement voor fabrikanten om hun nieuwe toptoestel te presenteren. Zo werden in 2017 de Huawei P10, LG G6 en Sony Xperia XZ Premium allemaal in dezelfde week onthuld. Dit jaar lijken ze echter vrijwel allemaal voor Samsung te gaan wijken. De Galaxy S8 is veruit de populairste Android-smartphone wereldwijd, en de verwachting is dat ook deze opvolger weer alle aandacht naar zich toe trekt.

design samsung galaxy s9

Dat terwijl de Galaxy S9 volgens veel bronnen juist een relatief kleine upgrade wordt. Zo heeft het toestel waarschijnlijk hetzelfde design met voorkantvullend beeld, met iets kleinere zwarte balken boven en onder het scherm. Ook de camera is licht verbeterd en de hardware wordt iets krachtiger. Over grote nieuwe features is echter maar weinig bekend.

Huawei P20 en LG mogelijk in maart

Daardoor moeten we nog iets langer wachten op de vlaggenschepen van andere grote Android-fabrikanten. De Huawei P20 wordt waarschijnlijk in maart gepresenteerd, op een eigen event van het Chinese bedrijf. Het toestel heeft volgens de laatste geruchten een driedubbele camera achterop, randloos scherm en de nieuwe Kirin 970-chip. LG’s plannen zijn nog wat vager. Sommige bronnen spreken over de LG G7, anderen verwachten dat het bedrijf de LG V30 Alpha uitbrengt. Dit is een verbeterde versie van de onlangs uitgebrachte LG V30.

Overigens zijn er waarschijnlijk toch een paar fabrikanten die wel de concurrentie aan gaan met Samsung. Zo heeft Sony ook een aankondiging gepland voor de maandagochtend van Mobile World Congress. Daar presenteert het bedrijf naar verwachting de opvolger van de Sony Xperia XZ1. Ook Nokia en Motorola hebben mogelijk nieuwe toestellen gepland.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: ETNews
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P20
Huawei P20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu