De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Samsung voorziet Galaxy S9 niet van meer opslagruimte’

Thomas Haenen
8 januari 2018, 12:21
2 min leestijd
‘Samsung voorziet Galaxy S9 niet van meer opslagruimte’

De Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus krijgen geen upgrade in opslagruimte ten opzichte van hun voorgangers, zo suggereren nieuwe bronnen.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S9 opslagruimte groeit niet

De ‘standaardversie’ van de Samsung Galaxy S9 heeft 64GB opslagruimte, zo melden Chinese bronnen op Weibo. Dat is evenveel als de Samsung Galaxy S8, die vorig jaar ook met 64GB lanceerde. Wel zou er een versie met 128GB opslagruimte op de planning staan, maar het is onbekend of die in elk land verschijnt.

Voor de grotere Galaxy S9 Plus geeft Samsung consumenten de keuze tussen 64, 128 en 256GB opslagruimte. Daarnaast verschijnt er in een beperkt aantal landen mogelijk zelfs een versie met 512GB aan opslag. De Galaxy S9 heeft daarnaast 4GB werkgeheugen, de Plus-variant is met 6GB iets ruimer bemeten.

Samsung Galaxy S9 opslagruimte

Heel verrassend is het niet: 64GB opslagruimte voor het instapmodel is de norm bij veel fabrikanten. Niet alleen Samsung, maar ook Apple, Sony en LG beginnen bij 64GB. Wel bieden sommige concurrenten inmiddels al het dubbele. Zowel de Huawei Mate 10 Pro als de HTC U11 Plus worden standaard met 128GB opslagruimte geleverd.

Meer over de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus

Volgens de laatste geruchten is het design van de Galaxy S9 vrijwel identiek aan de Galaxy S8. Wel zijn de randen aan weerszijden van het scherm nog iets kleiner gemaakt. De vingerafdrukscanner achterop zit nu bovendien niet naast, maar onder de camera. Ook de koptelefoonaansluiting wordt behouden, zo werd onlangs duidelijk. Het schermformaat is ongewijzigd: nog altijd 5,8 inch.

De verschillen tussen de S9 en de Galaxy S9 Plus zijn waarschijnlijk minimaal. Het grotere 6,2 inch-scherm betekent ruimte voor een iets forsere accu, maar verder zullen de twee elkaar qua hardware nauwelijks ontlopen. Wel speculeren sommigen dat enkel de Galaxy S9 Plus een dubbele camera achterop heeft, en de S9 het met slechts een enkele camera moet doen. Beide smartphones worden eind februari officieel onthuld. Waarschijnlijk liggen ze dit voorjaar in de Nederlandse winkels.

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu