Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Samsung Galaxy S9 Plus heeft beste camera ooit en vestigt record’

Michel van 't Klaphek
1 maart 2018, 20:31
3 min leestijd
‘Samsung Galaxy S9 Plus heeft beste camera ooit en vestigt record’

De Samsung Galaxy S9 Plus is de beste als het om smartphonefotografie gaat. Het toestel presteert op alle vlakken uitstekend en blinkt uit dankzij zijn variabel diafragma, waardoor je foto’s altijd goed belicht zijn.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy S9 Plus camera beste ooit’

Nog voordat hij officieel in de winkels ligt heeft hij zijn eerste prijs al te pakken. We hebben het over de Samsung Galaxy S9 Plus. De camera van het Samsung vlaggenschip is door DxO, een website gerund door camera-experts, uitgeroepen tot de beste in een smartphone ooit. Met zijn recordscore van 99 punten (op een schaal van 100) laat hij onder meer de Google Pixel 2 en iPhone X achter zich, welke respectievelijk 98 en 97 punten behaalden.

Volgens de experts valt er eigenlijk niks af te dingen aan de cameraprestaties van het toestel. Over de gehele linie presteren de twee lenzen uitstekend, waardoor zowel foto’s als video’s maken hem uitstekend afgaat. De dubbele camera onderscheidt zich echter door zijn variabel diafragma, waardoor je altijd goede foto’s maakt, ook bij uitdagende lichtomstandigheden.

In volgorde van links naar rechts: het resultaat van de Samsung Galaxy S9 Plus, iPhone X en Google Pixel 2.

Een diafragma bepaalt namelijk hoeveel licht wordt opgevangen. Merkt de telefoon dat je in het donker aan het fotograferen bent, dan vergroot hij de lensopening, waardoor er meer licht wordt opgevangen. Eigenlijk werkt het dus net hetzelfde als het menselijk oog. Daarnaast zijn de experts zeer te spreken over de levendige kleuren, groot kleurbereik en duidelijke contrasten.

Lees ook: Indrukwekkend: deze foto’s en video’s zijn met een Pixel 2 gemaakt

Testresultaten niet onbetwist

Aangezien DxO ruim 1500 foto’s en twee uur aan video’s schiet, komt men ook wel eens problemen tegen. Tijdens het maken van foto’s in vol daglicht was bijvoorbeeld af en toe een roze gloed merkbaar. Hoe vaak dit het geval was, is niet bekend. DxO besluit zijn rapport door te stellen dat Samsung de toon voor 2018 gezet heeft en dat “…we zullen zien of de concurrentie weet aan te haken”.

Alhoewel het team van DxO bestaat uit cameraspecialisten, zijn de testresultaten toch niet onbetwist. Zo uitte onder meer Austin Mann, een bekend fotograaf, kritiek op de willekeurigheid van de test. Volgens hem blijft het interpreteren van fotokwaliteit een hoogst subjectieve aangelegenheid, waar je eigenlijk geen punten aan kunt vastbinden.

DxO is dan ook niet de enige cameratester: vandaag nog riep Consumer Reports de iPhone X namelijk uit als smartphone met beste camera. Op deze test viel echter ook genoeg af te dingen. Zo nam men onder meer de Google Pixel 2 niet mee, en stond de iPhone 8 boven de iPhone 8 Plus. Dit terwijl de Plus-versie twee camera’s heeft. Daarbij wordt de camera van de Pixel 2 door DxO dus juist op plek twee geplaatst.

Ook interessant: Opinie: Blijf sceptisch over de camerascores van DxOMark

Over de Samsung Galaxy S9 Plus

De Samsung Galaxy S9 Plus lijkt qua uiterlijk op zijn voorganger, alhoewel er onder de motorkap het nodige is aangepast. Zo beschikt het scherm over nog minder randen, is hij sneller door een verbeterde processor en zit de vingerafdrukscanner op een logischere plek. De grootste verbetering is echter uiteraard de dubbele camera met variabel diafragma.

Wij hebben de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus alvast mogen uitproberen op het Mobile World Congress (MWC). Wij leggen uit wat we van het toestel vinden in onderstaande video. Liever rustig over het toestel lezen? Check dan ons artikel waarin we de voor- en nadelen van het toestel aanstippen.

Zowel de Samsung Galaxy S9 pre-order als S9 Plus pre-order zijn vanaf nu gestart. Doe je dit voor 8 maart, dan krijg je het toestel een week eerder binnen dan de rest, op 9 maart al dus. Vanaf 15 maart liggen ze overal in de winkels. De adviesprijzen zijn respectievelijk 849 en 949 euro. Mits je je oude telefoon inlevert, kun je tot maximaal 400 euro korting krijgen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: DxOMark
Bronnen afbeeldingen: DxOMark, DxOMark, DxOMark
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9 Plus
Samsung Galaxy S9 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu