Samsung Galaxy S9 Plus kost ‘slechts’ 309 euro om te maken

Thomas Haenen
19 maart 2018, 11:06
2 min leestijd
Samsung Galaxy S9 Plus kost ‘slechts’ 309 euro om te maken

Hoewel de Samsung Galaxy S9 Plus voor een fikse adviesprijs van 949 euro verkocht wordt, blijkt de smartphone een stuk goedkoper om te produceren. Een teardown wijst op productiekosten van iets meer dan 300 euro.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de Samsung Galaxy S9 Plus kosten

De Galaxy S9 Plus kost Samsung 379 dollar om te maken, zo blijkt uit berekeningen van TechInsights. Volgens het onderzoeksbureau is het daarmee de duurste smartphone die Samsung ooit heeft geproduceerd. Het toestel is nipt duurder dan de vorige recordhouder, de Samsung Galaxy Note 8. Die zou het bedrijf 369 dollar kosten om te produceren.

Het onderzoeksbureau keek naar de kosten per onderdeel om tot een totaalplaatje te komen. Vooral de chipset en het beeld zijn een behoorlijk groot onderdeel van de prijs. Zo kost het 6,2 inch-amoled-scherm volgens de bron 72 dollar, terwijl de Exynos 9810-chipset een prijskaartje heeft van 68 dollar.

Samsung Galaxy S9 Plus kosten

Ook de camera (48 dollar) en het werkgeheugen (39 dollar) zijn aardig prijzig. Vervolgens kost het slechts iets meer dan een tientje om het geheel in elkaar te zetten en testen. De precieze productiekosten van de gewone Galaxy S9 zijn onbekend, al liggen die waarschijnlijk slechts een paar tientjes lager.

Hoeveel winst pakt Samsung?

Hoewel de Galaxy S9 Plus een adviesprijs heeft van 950 euro, betekent het niet dat Samsung een winst pakt van ruim 600 euro op elke smartphone die verkocht wordt. Zo heeft Samsung ook nog kosten voor research en development en gaat er geld zitten in de marketing. Daarnaast gaat een groot deel naar belastingen, zoals btw en invoerkosten. Tot slot maakt ook de provider of de winkel die het toestel verkoopt nog een kleine winst. Of het geheel vervolgens die forse adviesprijs waard is, lees je in onze Galaxy S9 Plus review.

Overigens komt het meest prijzige vlaggenschip nog altijd van Apple. De iPhone X kost volgens het onderzoeksbureau 389,50 dollar om te maken. Hoewel dat slechts een tientje meer is dan de Galaxy S9 Plus, ligt de adviesprijs hoger: voor een losse iPhone X betaal je ruim 1000 euro.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: TechInsights
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu