Samsung Galaxy S9 (Plus) krijgt Android 9.0 (Pie) in Nederland
Rens Blom

De Samsung Galaxy S9 en S9 Plus ontvangen vanaf vandaag de Android 9.0 (Pie)-update in Nederland. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Samsung Galaxy S9 krijgt Android 9-update

De lang verwachte Android 9.0 (Pie)-update voor de Samsung Galaxy S9 (Plus) werd op 24 december wereldwijd beschikbaar gesteld. Samsung startte met een gefaseerde uitrol, waarbij steeds meer gebruikers de update kunnen downloaden. Als kerstcadeautje kunnen vanaf vandaag ook Nederlandse bezitters van een S9 (Plus) aan de slag met de Pie-update. Meerdere gebruikers geven op Twitter en in de reacties op onze website aan dat de update klaarstaat. Je krijgt automatisch een melding, maar handmatig controleren kan ook. Ga naar ‘Instellingen’ en klik op ‘Software-update’.

De Pie-update komt met een totaal nieuwe versie van Samsungs interface. Die heette vroeger TouchWiz, daarna Samsung Experience en nu One UI. Vanwege zijn grootte (bijna 1,8GB) is het aanbevolen om de software-update te downloaden via een wifi-verbinding. Samsung raadt aan om een back-up van je toestel te maken voordat je de update installeert.

Dit is er nieuw in Android 9.0 (Pie)

Met Android 9.0 (Pie) en de One UI-interface zijn de Galaxy S9 en S9 Plus voorzien van de nieuwste software. De update voegt onder andere een nachtmodus toe die het display ‘s avonds warmere kleuren geeft, wat comfortabeler is voor je ogen.

De software is ook geoptimaliseerd voor grote smartphoneschermen en maakt het eenvoudig om apps met één hand te bedienen. Heb je bijvoorbeeld een chat- of belapp zoals WhatsApp open en wil je een contact zoeken, dan verschijnt het typevenster beneden in het scherm zodat je direct een naam kan intoetsen.

Daarnaast bevat Pie een verbeterd snelle instellingenscherm, rijkere notificaties en een nieuwe bediening via gebaren. De software is eveneens zuiniger, waardoor je accu langer mee moet gaan. Wil je meer weten? Lees dan onze uitgebreide review van Android 9.0 (Pie) of check onze video waarin we de 5 tofste Pie-features bespreken.

Bedankt voor de tip, Henk!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.