De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Pre-orders Samsung Galaxy S9 vallen tot nu toe tegen’

Wouter Nijsen
6 maart 2018, 12:12
2 min leestijd
‘Pre-orders Samsung Galaxy S9 vallen tot nu toe tegen’

Hoewel Samsung verwacht dat de verkopen van de Galaxy S9 die van de Galaxy S8 zullen overtreffen, lijken de eerste pre-orders nog niet aan de verwachtingen te voldoen.

‘Samsung Galaxy S9 pre-orders vallen tegen’

Persbureau Yonhap meldt dat het aantal pre-orders van de Galaxy S9 ongeveer gelijk is aan de Galaxy S8 vorig jaar. Sommige schattingen suggereren zelfs dat het toestel iets minder verkoopt dan zijn voorganger. De cijfers komen uit Samsungs thuisland Zuid-Korea. Het toestel verschijnt op 16 maart officieel wereldwijd.

samsung galaxy s9 preview

Mogelijk zijn consumenten afwachtend omdat de Galaxy S9 op het eerste gezicht minder vernieuwend is dan zijn voorganger. De Galaxy S8 introduceerde een compleet nieuw design met een voorkantvullend scherm, de S9 legt de focus vooral op de camera. Die is weliswaar flink verbeterd, maar verder biedt de Galaxy S9 vooral kleinere vernieuwingen in de vorm van AR Emoji, superslowmotion-video’s en iets vlottere hardware. Pre-order-informatie van Europa is overigens niet bekend, waardoor het lastig te pijlen is hoe vaak de smartphone hier is besteld.

Over de Samsung Galaxy S9

In de Benelux verschijnt de Galaxy S9 voor 849 euro, terwijl de grotere Galaxy S9 Plus 949 euro kost. Daarmee zijn de toestellen bij verschijning duurder dan de S8 en S8 Plus. Er geldt verder een speciale pre-order actie: bestel je de S9 of S9 Plus voor 8 maart, dan heb je de telefoon een week voor de release (op vrijdag 9 maart) in huis. Check ons overzicht met Samsung Galaxy S9 -aanbiedingen voor de beste deals.

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 289,-

Bekijken

Los refurbished

€ 163,99

Bekijken

De Samsung Galaxy S9 beschikt over een randloos 5,8 inch-scherm met een resolutie van 2960 bij 1440 pixels. De S9 heeft dezelfde resolutie, maar een groter 6,2 inch-display. Onder de motorkap zit een Exynos 9810-chip met 4 of 6GB RAM en standaard 64GB opslagruimte.

De 12 megapixel-camera aan de achterkant heeft een variabel diafragma, wat betekent dat hij schakelt tussen een diafragma van f/1.5 en f/2.4 bij lichte en donkere omstandigheden. Hierdoor hebben vooral foto’s in het donker meer detail. De Galaxy S9 Plus heeft een extra cameralens voor wijde shots en portretfoto’s.

→ Meer weten? Check onze uitgebreide Samsung Galaxy S9 preview

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Yonhap
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu