Samsung maakt Galaxy S9 mogelijk weer iets duurder

Wouter Nijsen
6 februari 2018, 16:06
2 min leestijd
Samsung maakt Galaxy S9 mogelijk weer iets duurder

Samsung maakt zijn aanstaande vlaggenschip mogelijk iets duurder dan dat de Galaxy S8 bij verschijning kostte. Het zou niet de eerste keer zijn dat de fabrikant z’n nieuwste Galaxy S-toestel een prijsverhoging geeft.

Samsung Galaxy S9 prijs weer iets hoger

Dat schrijft TechRadar op basis bronnen in de Britse telecomindustrie. Volgens de website is de Galaxy S9 100 dollar duurder dan zijn voorganger, de S8. Hoeveel duurder dat in euro’s is, weet de bron niet te zeggen, maar het ligt voor de hand dat Samsung 899 euro vraagt. De grotere Galaxy S9 Plus is waarschijnlijk weer 100 euro duurder dan zijn ‘kleinere broertje’. Dat was de Galaxy S8 Plus, die in de Benelux verscheen voor 899 euro.

galaxy s9

Het is niet de eerste keer dat Samsung zijn belangrijkste smartphones duurder maakt. Voor de Galaxy S8 vroeg de fabrikant al 100 euro meer dan voor bij Galaxy S7, die in 2016 voor 699 euro verscheen. Dat was overigens ook de adviesprijs van de Galaxy S6.

Meer over de Galaxy S9

Samsung maakte onlangs bekend op 25 februari een Unpacked-evenement te organiseren waar de Galaxy S9 en S9 Plus worden getoond. Als we de geruchten mogen geloven kun je direct na het Samsung Unpacked-evenement de Galaxy S9 kopen. Ook de voorverkoop van de Galaxy S9 met abonnement bij alle grote providers en shops zal snel starten. Het toestel is onmiddellijk beschikbaar als pre-order, zodat jij hem als eerste in huis kunt hebben.

Volgens de laatste geruchten verschilt de Galaxy S9 niet veel ten opzichte van zijn voorganger. Het toestel behoudt het randloze design, maar introduceert hoogstwaarschijnlijk een verbeterde camera. De hard- en software worden ook van een (kleine) upgrade voorzien. Daarom is de Galaxy S8 nog een interessante keuze als je op zoek bent naar een nieuwe smartphone. De telefoon haal je tegenwoordig al voor minder dan 600 euro in huis. Samsung heeft bovendien een inruilactie, waardoor je 100 euro extra korting krijgt als je je oude smartphone inlevert.

Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 293,95

Bekijken

Los refurbished

€ 158,99

Bekijken
Samsung Galaxy S8 Plus

Samsung Galaxy S8 Plus prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 297,23

Bekijken

Los refurbished

€ 161,99

Bekijken

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: TechRadar
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu