Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Dit wordt de prijs van de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus’

Michel van 't Klaphek
22 februari 2018, 19:36
2 min leestijd
‘Dit wordt de prijs van de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus’

De Samsung Galaxy S9 wordt zo’n 50 euro duurder dan zijn voorganger, terwijl je voor de S9 Plus liefst 100 euro meer moet neerleggen. De adviesprijs van beide smartphones is kort voor de officiële aankondiging al gelekt.

Lees verder na de advertentie.

Update: de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus zijn inmiddels officieel aangekondigd. De adviesprijs van de Galaxy S9 bedraagt 849 euro terwijl de Galaxy S9 Plus voor 949 euro over de toonbank gaat. Deze prijzen zakken doorgaans na de release. Ben je dus op zoek naar een Galaxy S9 met abonnement, check dan onze prijsvergelijker voor de meest actuele deals. Je kunt uiteraard ook een Galaxy S9 los kopen, als je tevreden bent met je huidige abonnement.

‘Samsung Galaxy S9 prijs bekend’

Telecominsider Evan Blass heeft de adviesprijzen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus gedeeld op Twitter. Daarmee worden onze vermoedens bevestigd: je moet dit jaar meer geld neerleggen voor de Samsung-vlaggenschepen.

Samsung Galaxy s9 prijs

Volgens de journalist kost de Samsung Galaxy S9 841 euro. Vermoedelijk wordt dit bedrag afgerond op 849 euro. De grotere Samsung Galaxy S9 Plus kost 997 euro. Dit wordt vermoedelijk iets omhoog afgerond naar 999 euro. Zodoende zijn de toestellen weer duurder dan hun voorgangers. De in maart 2017 gepresenteerde Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus kostten respectievelijk 799 en 899 euro bij release.

Dit weten we over de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus

Het scherm van de Galaxy S9 is waarschijnlijks net zo groot als zijn voorganger en meet 5,8 inch. De resolutie is 2960 bij 1440 pixels en uiteraard bedekt het scherm vrijwel de gehele voorkant. Onder de motorkap wordt de S9 aangedreven door een Exynos 9810-chipset met 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte.

Lees ook: Samsung Galaxy S9 volledig uitgelekt: dit moet je weten

De accucapaciteit bedraagt 3000 mAh en achterop zit een 12 megapixel-camera. Opmerkelijkste verbetering is het variabele diafragma, waardoor je mooiere foto’s in lastige lichtomstandigheden maakt.

De Samsung Galaxy S9 Plus is met zijn schermformaat van 6,2 inch net zo groot als de S8 Plus. De resolutie is hetzelfde als die van de S9: 2960 bij 1440 pixels. De belangrijkste wijziging ten opzichte van zijn kleinere broertje is de dubbele camera aan de achterkant. Met de extra lens kun je een scherptediepte-effect toevoegen. Onder de motorkap beschikt hij over dezelfde specificaties, met uitzondering van 6GB aan werkgeheugen en een iets grotere accu.

Onthulling en releasedatum

Samsung kondigt de vlaggenschepen op 25 februari aan en volgens betrouwbare bronnen liggen ze vervolgens op 8 maart in de winkels. Mocht je beide smartphones iets te prijzig vinden, dan hebben we nog een andere optie voor je. In samenwerking met BCC geven we namelijk een gloednieuw exemplaar van de smartphone weg. Wil je een Samsung Galaxy S9 winnen, doe dan snel mee aan onze prijsvraag.

Ook interessant: Vooruitblik: dit verwachten we van Mobile World Congress 2018

Uiteraard is Android Planet tijdens het MWC aanwezig om live verslag te doen. Volg ons via de website, Twitter of download de Android Planet-app!

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: Evan Blass
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu