Galaxy S9 zakt flink in prijs: 200 euro goedkoper na zes weken

Thomas Haenen
4 mei 2018, 12:00
3 min leestijd
Galaxy S9 zakt flink in prijs: 200 euro goedkoper na zes weken

De Galaxy S9 is nauwelijks twee maanden oud, maar wordt nu al voor 200 euro minder dan de adviesprijs verkocht. Deze prijsverlaging suggereert dat het bedrijf ook in Nederland last heeft van tegenvallende verkopen.

Flinke Samsung Galaxy S9 prijsverlaging

Op 16 maart verscheen de Galaxy S9 in Nederland voor een adviesprijs van 849 euro. Nu, minder dan twee weken later, wordt hetzelfde toestel door een enkele webwinkel al voor 649 euro verkocht. Andere webwinkels rekenen slechts een paar tientjes meer. In nauwelijks zes weken tijd is de prijs van de smartphone met een kwart gedaald. Het lijkt niet om een officiële prijsverlaging te gaan, al wordt er door veel winkels flink gestunt.

Samsung Galaxy S9 alternatieven

Onlangs verschenen er berichten dat de verkopen van de Galaxy S9 flink tegenvallen. In Samsungs thuisland Zuid-Korea zou het toestel maar half zo goed verkopen als de Galaxy S8 in dezelfde periode vorig jaar. Samsung heeft nog geen concrete verkoopcijfers van de smartphone gedeeld, maar het feit dat de prijs ook in Nederland stevig zakt, suggereert dat de verkopen ook hier tegenvallen.

Extra korting bij providers

Via onderstaande prijsvergelijker vind je de huidige beste aanbiedingen voor de Galaxy S9. Ook bij providers wordt er al met het toestel gestunt. Zo geeft T-Mobile 75 euro extra inruilwaarde aan korting bij inlevering van je oude toestel. Bij KPN is de prijs van een Galaxy S9 met abonnement onlangs ook al aardig verlaagd.

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 299,-

Bekijken

Los refurbished

€ 176,99

Bekijken

Samsung kreeg bij de aankondiging van de Galaxy S9 veel kritiek, omdat het toestel weinig zou innoveren. “Het bedrijf weet met de Galaxy S9 opnieuw een toestel neer te zetten dat zich makkelijk met de beste smartphones van nu kan meten. Wel is het zo dat de camera de enige échte vernieuwing is, en de verschillen met de Galaxy S8 verder minimaal zijn. De S8 blijft daardoor een aantrekkelijke keuze, zeker omdat deze telefoon stukken goedkoper is,” zo schreven we in onze Galaxy S9 review.

Meer concurrentie van Huawei, Nokia

Tegelijkertijd ondervindt Samsung hevigere concurrentie. Tot voor kort domineerde Samsung nog op de Nederlandse markt, maar andere bedrijven weten steeds meer marktaandeel weg te snoepen. Zo heeft Huawei meer succes met duurdere smartphones als de Huawei P20 Pro, terwijl smartphones als de Nokia 7 Plus en Nokia 5 laten zien dat er ook voor minder geld veel mogelijk is. De rechtszaak van de Consumentenbond rondom Samsungs updatebeleid zorgde voor verdere negatieve publiciteit.

Dat wordt verder ondersteund door cijfers van Google Trends, dat inzicht biedt in hoeveel Nederlanders op bepaalde termen zoeken. Daaruit blijkt dat de interesse in de Galaxy S9 bij de release veel beperkter was dan de interesse in de Galaxy S8 een jaar geleden. Tegelijkertijd lijkt Huawei juist flink te groeien: achter de Huawei P20 zit twee maal zoveel zoekvolume als de P10 een jaar geleden. Bovendien lijkt er meer interesse in dat toestel dan in Samsungs vlaggenschip.

De prijs van de grotere Galaxy S9 Plus lijkt iets minder hard te dalen. Die smartphone verscheen ook anderhalve maand geleden, met een adviesprijs van 949 euro. Inmiddels wordt het toestel voor zo’n 100 tot 150 euro minder verkocht bij de meeste winkels, een prijsdaling van ongeveer 10 procent.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu