‘Samsung Galaxy S9 release eerder dan verwacht’

Thomas Haenen
15 november 2017, 11:55
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S9 release eerder dan verwacht’

De Galaxy S9 wordt mogelijk al in februari gepresenteerd. Daarmee krijgt de nieuwe smartphone een eerdere aankondiging dan zijn voorganger. Hier vind je de laatste geruchten over de release van de Samsung Galaxy S9.

Lees verder na de advertentie.

Alles over de Samsung Galaxy S9 release

Hoewel het waarschijnlijk nog wel even duurt tot de Galaxy S9 officieel verschijnt, worden de geruchten rondom het toestel steeds concreter. In de voorbije weken zijn al verschillende specificaties en andere details over het toestel gelekt. In aanloop naar de aankondiging verzamelen we alle berichtgeving over de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus release voor je.

Samsung Galaxy S9 release

15 november: ‘Aankondiging in februari’

De Samsung Galaxy S9 wordt eerder dan verwacht aangekondigd, zo heeft een doorgaans betrouwbare telecominsider laten weten op Twitter. Volgens Ricciolo presenteert Samsung de smartphone in februari 2018, vlak voor het Mobile World Congress. Op die jaarlijkse telecombeurs tonen vrijwel alle grote fabrikanten hun vlaggenschepen voor dat jaar. Naar verwachting doen ook Sony, Huawei en anderen daar hun vlaggenschepen uit de doeken.

Een aankondiging in februari zou een kleine verrassing zijn. De Galaxy S8 werd juist eind februari gepresenteerd, wat betekent dat Samsung de presentatie nu een maand naar voren schuift. Echter, voorgaande Galaxy S-toestellen werden vaak ook rond het Mobile World Congress gepresenteerd. Mogelijk wil Samsung nu dus weer terug naar zijn vroegere schema.

Meer over de Samsung Galaxy S9

Samsung lijkt met het nieuwe toestel vooral verder te bouwen op de Galaxy S8. Net als zijn voorganger heeft het toestel een groot, voorkantvullend scherm dat doorloopt in de randen. De vingerafdrukscanner is waarschijnlijk wederom achterop te vinden. Samsung werkt mogelijk ook aan een eigen Face ID, de gezichtsherkenningstechnologie die Apple introduceerde met de iPhone X.

Daarnaast komt achterop een dubbele camera te zitten, net als op de Galaxy Note 8. Met de tweede lens kun je inzoomen, zonder kwaliteitsverlies in het beeld. Ook kun je achteraf de focus van een foto aanpassen. Welke verbeteringen het bedrijf verder gepland heeft, is nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu