Samsung Galaxy S9 Plus uit elkaar gehaald: dit valt er op

Erwin Vogelaar
11 maart 2018, 13:08
2 min leestijd
Samsung Galaxy S9 Plus uit elkaar gehaald: dit valt er op

Website iFixit haalt smartphones uit elkaar om zo te zien hoe goed ze te repareren zijn. De Samsung Galaxy S9 repareren valt echter niet mee.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S9 repareren valt niet mee

Website iFixit haalt nieuwe smartphones uit elkaar, zodat wij dat niet meer hoeven te doen. Door de toestellen van binnenin te bekijken, wordt duidelijk of ze goed te repareren zijn. Dat is belangrijk, want makkelijk te repareren toestellen zijn beter voor het milieu. De Galaxy S9 Plus repareren valt echter niet mee.

De nieuwste smartphone van Samsung krijgt een eindscore van 4/10. iFixit prijst Samsung over het feit dat veel componenten modulair zijn en onafhankelijk van elkaar vervangen kunnen worden. De belangrijkste onderdelen, namelijk het scherm en de accu, zijn echter een ander verhaal.

galaxy s9 repareren

De accu zit goed vastgelijmd, waardoor deze er niet zomaar uit kan. iFixit gebruikt dit moment om zijn eigen lijmverwijderaar te verkopen, maar op de afbeeldingen is ook goed te zien dat er veel lijm wordt gebruikt. Ook het scherm zit goed vastgelijmd en om deze te vervangen, moet het hele toestel uit elkaar worden gehaald.

Op de vingers getikt door Greenpeace

De score van 4/10 is vergelijkbaar met andere Samsung-toestellen. Samsung lijkt voorlopig niet te leren hiervan. Zelfs terwijl het bedrijf al op de vingers is getikt door Greenpeace. De organisatie stelde na het fiasco rond de mislukte Galaxy Note 7 en de slecht repareerbare Galaxy S7 en Galaxy S8, te hopen dat Samsung de repareerbaarheid zou prioriteren bij het ontwerpen van komende producten. Daar is Samsung dus niet in geslaagd.

Samsung Galaxy S9 pre-orderen

Nog een klein weekje en dan is het zover: op 16 maart is de Samsung Galaxy S9 verkrijgbaar. Check de beste Galaxy S9-aanbiedingen om het toestel alvast te reserveren. Hieronder zie je de goedkoopste abonnementen voor de Samsung Galaxy S9.

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 299,-

Bekijken

Los refurbished

€ 178,99

Bekijken

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: iFixit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu