‘Samsung Galaxy S9 heeft nog kleinere schermranden’

Thomas Haenen
24 november 2017, 11:46
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S9 heeft nog kleinere schermranden’

Samsung maakt de schermranden van zijn volgende vlaggenschip mogelijk nog kleiner. De Galaxy S9 heeft volgens bronnen enkel aan de bovenkant een kleine bezel.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy S9-scherm groeit verder’

Eerder doken er nog geruchten op dat de Samsung Galaxy S9 vrijwel hetzelfde design zou hebben als zijn voorganger. Dat blijkt niet helemaal te kloppen, meldt Sammobile nu. Waar de voorkant van de Galaxy S8 voor 83 procent uit scherm bestaat, is Samsung volgens bronnen van plan dat bij het Galaxy S9-scherm op te schroeven naar 89 of zelfs 90 procent. Het scherm zelf wordt waarschijnlijk 5,8 inch groot.

Samsung is van plan om de balk onderaan het scherm zowat volledig te schrappen, zodat het scherm daar doorloopt tot aan de rand. Enkel bovenaan komt dan nog een kleine balk, om ruimte te maken voor de camera en mogelijke infraroodsensoren voor gezichtsherkenning op de Galaxy S9. Omdat het gebogen scherm doorloopt in de zijkanten valt daar weinig te winnen voor het bedrijf.

Groter dan de concurrentie

Mocht Samsung inderdaad 90 procent behalen, dan maakt het bedrijf een flinke sprong ten opzichte van de concurrentie. Alternatieven als de iPhone X, Xiaomi Mi Mix 2 en LG V30 bestaan voor ongeveer 80 tot 83 procent uit scherm. Dat is overigens ook al een flinke stijging ten opzichte van een jaar geleden: in 2016 bestonden de meeste vlaggenschepen voor hooguit 70 tot 75 procent uit scherm. Het grote voordeel daarvan is dat fabrikanten steeds grotere schermen kunnen gebruiken, zonder dat de toestellen zelf groter worden.

Ook op de achterkant worden enkele wijzigingen gemaakt. Daar is nu een dubbele camera te vinden, met twee lenzen onder elkaar. Daaronder zit de vingerafdrukscanner. Op de Galaxy S8 zit deze scanner nog naast de cameralens, wat het moeilijker maakt om hem op de tast te vinden.

Of de bronnen het bij het juiste eind hebben, weten we pas begin volgend jaar. De Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus wordt naar verwachting in februari gepresenteerd, in aanloop naar het Mobile World Congress.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu