De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung past superslowmotion aan op Galaxy S9: dit is er anders

Thomas Haenen
23 juli 2018, 8:55
2 min leestijd
Samsung past superslowmotion aan op Galaxy S9: dit is er anders

De nieuwste update voor de Samsung Galaxy S9 geeft gebruikers meer opties voor filmen in superslowmotion. Je kunt nu twee keer zo lang filmen, met half zoveel frames per seconde als voorheen.

Lees verder na de advertentie.

Superslowmotion-update voor Galaxy S9

Steeds meer smartphones ondersteunen superslowmotion. Daarmee kun je filmen met een hoog aantal frames per seconde, waardoor je de kleinste details van een beweging in beeld brengt. Op de meeste toestellen film je op 30 of 60 frames per seconde, maar met superslowmotion worden er tot wel 1000 frames per seconde vastgelegd.

Samsung Galaxy S9 superslowmotion-update

Helaas kleven er vaak enkele beperkingen aan. Zo laat de Galaxy S9 je filmen op 960 frames per seconde, maar slechts voor 0,2 seconde. Je moet dus precies timen wanneer je de functie activeert. Bovendien wordt er gefilmd op een lagere resolutie: niet 4K, maar 720p. Voor deze functie is veel rekenkracht vereist, en smartphones houden het simpelweg niet langer dan deze korte periode vol.

Een nieuwe update maakt het gelukkig wel iets makkelijker. Deze update, onderdeel van de beveiligingsupdate van juli voor de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus, laat je namelijk filmen met 480 frames per seconde. Dat houdt de S9 vervolgens 0,4 seconde vol. De helft van het aantal frames per seconde, maar dubbel zo lang. Wel wordt nog altijd gefilmd op een hd-resolutie van 720p.

Zo film je met 480 fps

De Samsung Galaxy S9 laat je zelf kiezen hoe superslowmotion wordt toegepast, en dat bepaalt ook met hoeveel frames per seconde je filmt. Ga je voor automatisch, dan vertraagt de S9 het beeld zodra er beweging wordt gedetecteerd. Dan filmt het toestel 0,2 seconde op 960 frames per seconde. Ga je voor handmatig, dan activeer je de functie zelf wanneer je dat wil en wordt er 0,4 seconde lang met 480 frames per seconde gefilmd.

De nieuwe optie is na het installeren van de update in de camera-app terug te vinden. Je krijgt automatisch een notificatie zodra de update beschikbaar is. Handmatig controleren kan ook: daarvoor zoek je bij de instellingen naar ‘Software-update’.

Het laatste nieuws over Samsung

Bron afbeelding: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu