Samsung brengt eerste update uit voor Galaxy S9 en S9 Plus – update

Wouter Nijsen
13 maart 2018, 12:54
2 min leestijd
Samsung brengt eerste update uit voor Galaxy S9 en S9 Plus – update

Hoewel het toestel nog niet in de Nederlandse winkels ligt, is de eerste update voor de Samsung Galaxy S9 een feit. De nieuwste versie brengt de beveiligingsupdate van maart en is binnen enkele dagen ook in Nederland beschikbaar.

Update 14 maart: de nieuwste beveiligingspatch is inmiddels ook in Nederland te downloaden. Hieronder vind je het oorspronkelijk artikel met alle informatie.

Eerste Galaxy S9-update uitgebracht

De officiële release van de Galaxy S9 is op 16 maart, maar vroege bestellers hebben het toestel al sinds vorige week vrijdag (9 maart) in huis. Samsung is inmiddels begonnen met de uitrol van de eerste update voor het toestel. Het gaat om de beveiligingsupdate van maart, waarmee de Galaxy S9 en S9 Plus weer beschermd zijn tegen alle recente beveiligingslekken in Android.

De update weegt 242MB en is in verschillende landen beschikbaar, waaronder Duitsland. Dat wijst erop dat de nieuwste versie van Samsungs software binnen enkele dagen ook voor gebruikers in de Benelux te downloaden is. Samsung is overigens redelijk vlot met de beveiligingspatch, aangezien Google deze pas iets meer dan een week vrijgaf.

Updates voor de Samsung Galaxy S9

Samsung voorziet zijn high-end toestellen maandelijks van een beveiligingsupdate, en dat zal bij de Galaxy S9 (Plus) niet anders zijn. Ook de ‘oudere’ Galaxy S8 (Plus), Galaxy S7 (Edge) en diverse Galaxy A-toestellen worden maandelijks bijgewerkt. De S9 draait standaard op Android 8.0 (Oreo) met versie 9.0 van Samsungs Experience-skin.

Als gezegd is de Galaxy S9 vanaf aanstaande vrijdag (16 maart) officieel in Nederland te koop. Het toestel heeft een adviesprijs van 849 euro, terwijl je voor de S9 Plus 100 euro meer betaalt. De belangrijkste verbetering is de camera, die nu een variabel diafragma heeft. In onze Samsung Galaxy S9 preview lees je hier meer over. Hieronder vind je de beste aanbiedingen voor de Galaxy S9.

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 299,-

Bekijken

Los refurbished

€ 178,99

Bekijken

Meer weten over de Samsung Galaxy S9? Schrijf je in voor de nieuwsbrief of download de Android Planet-app!

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu