‘Samsung Galaxy S9-verpakking suggereert gebrek aan dubbele camera’

Thomas Haenen
12 januari 2018, 10:55
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S9-verpakking suggereert gebrek aan dubbele camera’

De Samsung Galaxy S9 heeft mogelijk toch geen dubbele camera. Dat suggereert een uitgelekte foto van de verpakking van het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S9-verpakking uitgelekt

Samsungs volgende vlaggenschip heeft slechts een enkele 12 megapixel-camera achterop. Dat blijkt uit een foto van de verpakking die op Reddit verscheen. Hoewel het niet helemaal duidelijk is hoe de bron de verpakking heeft bemachtigd, komen de genoemde specificaties op de doos wel overeen met eerdere geruchten.

De verpakking vermeldt een 12 megapixel-camera voor de Galaxy S9. Deze heeft net als op de Galaxy S8 een dual pixel-sensor. Wel is het diafragma een stuk groter: f/1.5 in plaats van de f/1.7-lens op de Galaxy S8. Dat betekent dat de lens meer licht binnenlaat, wat voor betere foto’s in situaties met minder licht zorgt. Tevens wordt een ‘super slow-mo’-functie genoemd. Vermoedelijk is die vergelijkbaar met de Xperia XZ Premium-camera. Daarmee film je 960 frames per seconde, genoeg om zelfs de kleinste details van een beweging vast te leggen.

Samsung Galaxy S9-verpakking

Bronnen spraken eerder nog over een dubbele camera voor de Samsung Galaxy S9. Dat lag ook in de lijn der verwachting, omdat Samsung eind vorig jaar nog de Galaxy Note 8 met een extra lens uitbracht. De verpakking vermeldt deze echter niet. Dat suggereert dat alleen de duurdere en grotere Galaxy S9 Plus een tweede camera krijgt, en dit ‘instapmodel’ het met een enkele camera moet doen.

Weinig designwijzigingen

Daarnaast zou het toestel over stereospeakers beschikken. Het maakt de Galaxy S9 de eerste in de reeks met speakers aan weerszijden van het scherm. Aan het toestel is verder weinig gesleuteld: de verpakking noemt verder nog een waterdichte behuizing met 5,8 inch-scherm, een irisscanner en 64GB opslagruimte. Dat is allemaal identiek aan de Galaxy S8.

Samsung zelf houdt de kaken voorlopig stijf op elkaar. Een topman bevestigde deze week dat de Galaxy S9 eind februari officieel onthuld wordt, op het Mobile World Congress in Barcelona. Het toestel ligt naar verwachting vanaf maart in de winkels.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu