De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Samsung volgt Apple: notch voor Galaxy S9’

Thomas Haenen
24 oktober 2017, 11:14
2 min leestijd
‘Samsung volgt Apple: notch voor Galaxy S9’

Het scherm van de Samsung Galaxy S9 krijgt mogelijk een kleine inkeping, om ruimte te maken voor de vingerafdrukscanner. Dat blijkt uit een patent van het bedrijf.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S9 vingerafdrukscanner voorop

Samsung onderzoekt een nieuwe locatie voor de vingerafdrukscanner, zo blijkt uit een patent dat GalaxyClub ontdekte. De duurste smartphones van het bedrijf beschikken over randloze schermen, waardoor er op de voorkant vrijwel geen ruimte meer is voor de vingerafdrukscanner. Het patent toont een smartphone met een kleine inkeping onderaan het scherm, waar de scanner vervolgens geplaatst wordt.

Hoewel het patent dateert uit 2016, gebeurt het wel vaker dat technologie uit een patent pas jaren later in het echt opduikt. De bron suggereert dan ook dat deze inkeping volgend jaar in de Galaxy S9 wordt gebruikt. Zo kan het volgende Samsung-vlaggenschip toch nog een vingerafdrukscanner voorop krijgen.

Samsung Galaxy S9 vingerafdrukscanner

Tot dit jaar stopte Samsung zijn vingerafdrukscanners altijd voorop, verwerkt in de homeknop onder het scherm. Door het voorkantvullende scherm van de Galaxy S8 zag de fabrikant zich genoodzaakt om de scanner naar de achterkant te verplaatsen. Hoewel Samsung al geruime tijd mogelijkheden onderzoekt om de vingerafdrukscanner in het scherm zelf te verwerken, lijkt die techniek nog niet te vlotten. De verwachting is nu dat die optie pas op zijn vroegst eind 2018 gereed is voor het grote publiek.

‘Embrace the notch’

Samsung zou niet de eerste fabrikant zijn met een inkeping in het scherm. De Essential Phone, ontworpen door Android-bedenker Andy Rubin, heeft bovenaan een kleine inkeping voor de camera. Apple presenteerde onlangs nog de iPhone X, met een ‘notch’ voor de selfiecamera en Face ID-sensoren. Samsung zou echter de eerste fabrikant zijn met een inkeping onderin het scherm.

In de praktijk zit Samsungs knop waarschijnlijk een stuk minder in de weg dan de notch op de iPhone X. Bij Android wordt standaard een menubalk onderaan in beeld getoond. De digitale knop in die menubalk wordt hiermee vervangen door een fysieke knop. Wel zou de scanner storen tijdens video of games, omdat de menubalk automatisch verdwijnt zodra ze op volledig scherm getoond worden.

In voorgaande jaren onthulde Samsung zijn Galaxy S-smartphone steeds in februari of maart. Ook de Galaxy S9 wordt naar alle waarschijnlijk in het voorjaar van 2018 officieel uitgebracht.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: GalaxyClub
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu