De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Download: officiële wallpaper van de Samsung Galaxy S9

Wouter Nijsen
29 januari 2018, 15:35
2 min leestijd
Download: officiële wallpaper van de Samsung Galaxy S9

Over ongeveer een maand krijgen we de Samsung Galaxy S9 voor het eerst te zien, al er is al veel over de smartphone gelekt. Met de officiële wallpaper krijg je al een vleugje van het vlaggenschip op je eigen toestel. Download ‘m hier.

Lees verder na de advertentie.

Download de Samsung Galaxy S9 wallpaper

samsung galaxy s9 wallpaper

Het gaat om de eerste wallpaper van de Galaxy S9, die ook te vinden is in de gelekte renders van het toestel die vorige week verschenen. De achtergrond werd gedeeld door beroepslekker Evan Blass op Twitter en is via deze link te downloaden. Hiernaast (of hierboven) vind je de wallpaper ook. De achtergrond heeft een resolutie van 2960 bij 1600 pixels en werkt op elke Android-smartphone. De afbeelding is behoorlijk groot, dus het is slim om deze via een wifi-verbinding te downloaden als je een kleine databundel hebt.

Nieuwe hardware, oud design

De Samsung Galaxy S9 is de opvolger van de populaire Galaxy S8, die sinds vorig jaar april verkrijgbaar is. Het design van de S9 wijkt nauwelijks af van dat van zijn voorganger al lijken de bezels aan de zijkanten iets dikker. Die aan de bovenkant is juist een stukje geslonken. Het schermformaat blijft wel hetzelfde: 5,8 inch. De grotere Galaxy S9 Plus heeft een 6,2 inch-display.

Naar verluidt zit onder de motorkap een Exynos 9810-chip met 4GB RAM en 64GB aan opslagruimte. De S9 Plus heeft meer werkgeheugen (6GB) en opslag (128GB) aan boord. Een ander verschil tussen de toestellen is de camera: bij de ‘reguliere’ S9 zit een enkele cameralens, de Galaxy S9 Plus heeft er twee. Uit de doos draaien de telefoons op Android 8.0 (Oreo) met Samsungs Experience-skin.

De Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus worden op 25 februari officieel onthuld tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. De toestellen liggen vervolgens vanaf 16 maart in de winkels. Welke adviesprijs ze meekrijgen is nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu