De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Samsung Galaxy SL: goedkope versie van de Galaxy S

Redactie
3 februari 2011, 15:18
1 min leestijd

Samsung brengt binnenkort de Samsung Galaxy SL (I9003) uit, alhoewel het niet zeker is of het toestel ook in Nederland en België verschijnt. De telefoon lijkt op het eerste gezicht op de Galaxy S, maar er zijn enkele belangrijke verschillen. Zo heeft de Galaxy SL geen Super AMOLED-scherm, maar een Super Clear LCD-scherm. Daarnaast is de Hummingbird-processor vervangen door een 1 GHz TI OMAP 3636-processor en heeft de telefoon de PowerVR SGX530 als grafische chip in plaats van de SGX540. Een paar kleine stapjes terug, waardoor de telefoon qua prijs waarschijnlijk onder die van de Galaxy S duikt.

Er zijn nog meer nadelen. GSM Arena meldt dat de telefoon geen LED-flitser heeft en dikker is dan de originele Galaxy S. Daarnaast weegt de Galaxy SL tien gram meer, namelijk 131 gram.

Lees verder na de advertentie.

Is het alleen maar één grote achteruitgang? Nee. Samsung laat weten dat de GT-i9003 een betere accu heeft dan de Galaxy S. De Galaxy SL heeft namelijk een batterij met een vermogen van 1650 mAh. Galaxy S-gebruikers moeten het doen met een exemplaar met een capaciteit van 1500 mAh.

Al met al is de Samsung I9003 Galaxy SL een degelijke smartphone, alleen kan de telefoon niet opboksen tegen zijn oudere broer. Waarschijnlijk is dit toestel een mooi alternatief voor gebruikers die een degelijk Android-toestel willen, maar niet het geld over hebben voor een Samsung Galaxy S 2 of LG Optimus 3D.

Bron: GSM Arena

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu