Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Deze nieuwe Samsung-smartwatch wordt rond en randloos

Thomas Haenen
5 februari 2019, 10:27
2 min leestijd
Deze nieuwe Samsung-smartwatch wordt rond en randloos

Samsung brengt mogelijk binnenkort een nieuwe sportieve smartwatch uit. Gelekte beelden van deze Samsung Galaxy Sport tonen een opvallend ontwerp.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Sport-foto uitgelekt

Waarschijnlijk wordt de smartwatch onthuld op 20 februari. Die dag vindt in San Francisco een nieuwe editie van Samsung Unpacked plaats, waar de fabrikant ook de Galaxy S10 gaat onthullen. Via 91Mobiles is echter al een afbeelding van het apparaat verschenen.

Samsung Galaxy Sport-foto

Op de foto zien we een ronde smartwatch met een scherm dat vrijwel de hele voorkant lijkt te vullen. Omdat het beeld grotendeels zwart is, is moeilijk te zeggen hoe dik de randen precies zijn. Samsung lijkt echter het ontwerp zo simpel en compact mogelijk te willen maken.

Ook zijn er enkele opvallende aanpassingen gemaakt aan de bediening. Eerdere Samsung-smartwatches waren uitgerust met een draaibare ring om het scherm. Door deze ring te draaien, konden gebruikers opties selecteren zonder het scherm aan te hoeven raken. Op de Galaxy Sport-afbeelding is die ring verdwenen. Volgens de bron heeft Samsung het Tizen OS-besturingssysteem aangepast om daar rekening mee te houden, en wordt er dus vrijwel volledig op het touchscreen geleund.

Aanpassingen voor actieve gebruikers

De Samsung Galaxy Sport richt zich, zoals de naam al suggereert, op actieve gebruikers. Het apparaat wordt uitgerust met tal van sensoren om je activiteiten in de gaten te houden: een stappenteller, hartslagmonitor, gps-ondersteuning, slaapmonitor en activiteitentracker. Ook is de Galaxy Sport waarschijnlijk IP68-gecertificeerd om stof- en waterdicht te zijn.

Volgens de bron is de Samsung Galaxy Sport tevens uitgerust met stembediening om reminders toe te voegen, wifi, bluetooth, nfc en 4GB werkgeheugen. Dat betekent dat het apparaat alle hardware in huis heeft om ook zonder smartphone in de buurt te functioneren. De Nederlandse releasedatum en adviesprijs van de Galaxy Sport zijn nog onbekend. Daar horen we waarschijnlijk op 20 februari meer over.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: 91Mobiles
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu