Samsung Galaxy Star Trios: niet plek voor twee, maar drie simkaarten

Wouter Nijsen
12 februari 2014, 13:31
2 min leestijd
Samsung Galaxy Star Trios: niet plek voor twee, maar drie simkaarten
samsung_galaxy_star_trios_released_brazil_specs

Samsung heeft voor de Braziliaanse markt een nieuwe smartphone onthuld die niet ruimte biedt voor twee, maar drie simkaarten. De Samsung Galaxy Star Trios wordt exclusief in het land aangeboden en is de opvolger op de Samsung Galaxy Star, die in de eerste helft van 2013 op de markt kwam.

Samsung treedt met deze nieuwe low-end telefoon in de voetsporen van LG, dat vorige week de LG Optimus L1 II Tri uit de doeken deed. Ook in dat toestel is er plek voor drie verschillende simkaarten. Telefoons met meerdere simkaarten zijn populair in landen waar de dekking niet overal even goed is, zoals in Brazilië. Gebruikers die bij de ene provider even geen bereik hebben, kunnen gemakkelijk overschakelen naar een andere provider.

Lees verder na de advertentie.

Ook voor wie vlakbij de grens woont of liever het zakelijke en persoonlijke telefoonnummer afwisselt, kan een dubbele simkaart handig zijn. Dat de Galaxy Star Trios voor een schappelijke prijs van 165 dollar verkocht wordt, is voor die groep mensen mooi meegenomen.

Low-end specs Samsung Galaxy Star Trios

Kijken we naar de specificaties, dan presteert de Galaxy Star Trios beduidend minder dan de meeste andere smartphones. Samsung prikt niet voor niets het label `low-end` op de telefoon. Zo heeft het toestel een 3.1-inch scherm met een resolutie van 240 x 320 pixels op een TFT display.

Verder is de smartphone voorzien van een 1GHz-singlecore-processor 512MB aan werkgeheugen. Er ontbreekt een camera aan de voorzijde, al zit er wel eentje aan de achterkant met 2 megapixels. De budgettelefoon heeft 4GB aan opslaggeheugen dat met een micro-sd-kaartje (maximaal 32GB) is uit te breiden.

Samsung Galaxy Star Trios release in Nederland?

Wanneer de Galaxy Star Trios op de Braziliaanse markt verschijnt, is nog niet te zeggen. De kans dat dit toestel via de officiële weg naar Nederland komt is nihil, al is het wel mogelijk om het toestel – bijvoorbeeld via online veilingsites – te importeren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu