Samsung Galaxy Tab 10.1 blijft verboden in Duitsland (update)

Redactie
9 september 2011, 11:50
1 min leestijd
Samsung Galaxy Tab 10.1 blijft verboden in Duitsland

De rechtbank in Düsseldorf heeft geoordeeld dat de Samsung Galaxy Tab 10.1 en de vorige week geïntroduceerde Galaxy Tab 7.7 inbreuk maken op de modelrechten van de Apple iPad. Hierdoor blijft de tablet van Samsung momenteel verboden in Duitsland. Eerder wist Apple de Samsung Galaxy Tab 10.1 te verbieden in heel Europa, maar dit werd vervolgens snel teruggedraaid omdat het niet zeker is hoe een uitspraak van een Duitse rechtbank is heel Europa geldig kan zijn.

In Nederland probeerde Apple ook al de verkoop van Samsung-producten te verbieden. Hierin is ze maar gedeeltelijk geslaagd. Zo mogen enkele Samsung Galaxy-telefoons niet meer verkocht worden omdat de Galerij-app een patent zou schenden. Dit is echter gemakkelijk te verhelpen met een software-update en in de praktijk betekent het dat Samsung haar telefoons gewoon kan blijven verkopen.

Lees verder na de advertentie.

De rechtszaak in Duitsland richtten zich niet op patenten, maar op het uiterlijk van de Galaxy Tab. Deze leek volgens de rechter teveel op het ontwerp van de eerste iPad. In Duitsland was al een verkoopverbod van kracht, en dat verandert voorlopig dus niets aan. Samsung heeft wel het recht om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter, maar het is nog niet duidelijk of het Koreaanse bedrijf dit ook daadwerkelijk gaat doen. Het verbod in Duitsland heeft geen invloed op de verkoop van de Galaxy Tab tablets in andere Europese landen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu