Samsung Galaxy Tab 10.1 mag in Nederland verkocht blijven worden

Redactie
24 januari 2012, 13:48
1 min leestijd
Samsung Galaxy Tab 10.1 mag in Nederland verkocht blijven worden
Samsung Galaxy Tab 10.1 mag in Nederland verkocht blijven worden

Het gerechtshof in Den Haag heeft bepaald dat de Samsung Galaxy Tab 10.1 in Nederland verkocht mag blijven worden. De tablet van Samsung schendt niet het modelrecht van Apple. Eerder oordeelde de rechter al hetzelfde, maar Apple spande hierop een hoger beroep dat ze nu dus heeft verloren. Volgens Apple is de Samsung Galaxy Tab 10.1 een kopie van de iPad en loopt ze door de gelijkenis inkomsten mis. De rechter oordeelde ook dat Samsung de proceskosten van Apple vergoed krijgt, in totaal zo’n 207.000 euro.

Apple claimde dat de Galaxy Tab 10.1 lijkt op een tabletmodel dat ze in 2004 al heeft geregistreerd. Het hof vindt dat niet en ziet voldoende verschillen. In Duitsland heeft Samsung wel het design van haar tablet iets aan moeten passen. Ze heeft hier de Samsung Galaxy Tab 10.1N uitgebracht met een iets gewijzigd ontwerp.

Lees verder na de advertentie.

Over de hele wereld lopen rechtszaken van Samsung en Apple waarbij beide bedrijven proberen elkaars producten uit de winkel te houden. Soms lukt dat ook, maar soms ook niet. Omdat de wetgeving in ieder land anders is wordt de strijd per land uitgevochten. Zo werd in Nederland de Samsung Galaxy S II tijdelijk verboden, maar kon Samsung dit verbod gemakkelijk omzeilen door haar software wat aan te passen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu