Samsung Galaxy Tab is nu goedkoper dan de iPad

Redactie
25 januari 2011, 17:17
1 min leestijd

De prijs van de Samsung Galaxy Tab blijft dalen. Op dit moment is de laagste prijs in Nederland zo’n 529 euro. Dat is nog net iets boven het prijsniveau van de iPad (499 euro). In Groot-Brittannië is de Galaxy Tab op dit moment zelfs goedkoper dan de goedkoopste versie van de iPad. De Britse supermarkt Tesco komt nu met een knaller van een aanbieding: de Galaxy Tab voor slechts 359,20 pond, oftewel zo’n 417 euro. De goedkoopste iPad (Wi-Fi, 16 GB) kost in het Verenigd Koninkrijk op dit moment 439 pond. Een goede reden om naar Londen te gaan en een exemplaar in te slaan!

Eigenlijk is het meer dan logisch dat de prijs van de Galaxy Tab erg hard daalt. Op het Mobile World Congress in Barcelona kondigen fabrikanten nieuwe tablets aan met Honeycomb, de nieuwste versie van Google Android. De Galaxy Tab draait momenteel nog op Froyo en dat besturingssysteem biedt niet dezelfde tabletervaring als Honeycomb. Toch krijgt de Galaxy Tab waarschijnlijk nog een upgrade naar Gingerbread en – héél misschien – naar Honeycomb.

Lees verder na de advertentie.

De Galaxy Tab is een tabletcomputer met Android 2.2 als besturingssysteem en een snelle 1 GHz-processor. De nieuwe tablet kan fotograferen, filmen, op internet surfen en mediabestanden afspelen. Dankzij het relatief kleine scherm van zeven inch vult de Galaxy Tab een gat tussen smartphones en grotere tabletcomputers, zoals de iPad. De tablet ligt sinds november 2010 in de winkel.

Via: Eurodroid

Categorie: Tablets

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's