“Samsung Galaxy Tab is veel te duur”

Redactie
11 oktober 2010, 12:51
3 min leestijd
“Samsung Galaxy Tab is veel te duur”
samsung galaxy tab

Nederlandse Android-fans vinden de Samsung Galaxy Tab veel te duur. Dit blijkt uit reacties van bezoekers van Android Planet op Twitter en op de website. Op de vraag ‘wat is het maximale bedrag dat jij over hebt voor de Samsung Galaxy Tab?’ noemde niemand een bedrag hoger dan 600 euro. De meesten blijven onder de prijs van de goedkoopste versie van de iPad en dat is 500 euro. En dat terwijl het goedkoopste model van de Galaxy Tab voor 750 euro in de winkel ligt. Het duurdere model met 32 GB intern geheugen ligt zelfs voor 850 euro in de winkelschappen. Overigens gaat de Tab in de VS voor minder dan 500 euro over de toonbank.

Lees verder na de advertentie.

Reacties op Twitter

“Na de bizarre prijs van de Galaxy Tab te hebben gehoord, heb ik direct -als Android-fan van het eerste uur- een iPad gekocht”, geeft Jeurizz toe. “Ik heb met de iPad gespeeld en kreeg niet het gevoel dat ik er een moest hebben, dus ook geen Tab”, meldt photo_matt, “ik wil het wel proberen voor 150 a 200 euro?”

BPresentacion is het absoluut niet eens met de prijs. Als maximumprijs vindt hij 400 euro een redelijk bedrag, “gezien het formaat en omdat ik principieel vind dat je niet boven de prijs van Apple kan zitten.” Joppe93 sluit zich bij hem aan: “400 euro, anders ben je beter af met een iPad.” Zowel Davefrombelgium als De_Lentebode vinden dat de prijs sowieso lager moet zijn dan de iPad.

Toch zijn er ook mensen bereid om tussen de 500 en 600 euro te betalen. “Maar dan moet het minimaal 10,1 inch zijn”, vindt Rlocknl. “Zeven inch vind ik niet zo interessant.” Christianos92: “Ik wou dat de Galaxy Tab 500 tot 600 euro was, maar ik zou ‘m met abonnement nemen.”

Reacties op Android Planet

Niet alleen op Twitter reageren mensen teleurgesteld in de prijs van de Galaxy Tab. Ook op Android Planet klinkt een negatief geluid. “Dit zijn science-fiction prijzen, hier krijgt zelfs George Lucas een kleur van”, zegt een anonieme bezoeker onder een eerder nieuwsbericht. “Om in filmtermen te blijven: het is nu al een Raspberry Award waard.” Bezoeker Dennis noemt de Galaxy Tab vlees noch vis. “Het is geen telefoon en geen tablet. Leuk om erbij te hebben maar niet tegen deze prijzen. Failure guaranteed.”

Ook Rudy is verontwaardigd. “Ik zie dat ik niet de enige ben die de prijsstelling absurd vind. Bedenk ook nog dat het om ‘slechts’ een tablet gaat.. Ik vond de iPad al krankzinnig geprijsd!” Kai vindt de Galaxy Tab ‘lomp geprijsd’. “Als Samsung hieraan vast wil houden, dan zie ik de Tab graag terug bij de volgende Will It Blend. Ik wil een Tab maar zeker niet zó graag! Toedeledokie!”

Over de Galaxy Tab

De Galaxy Tab is een tabletcomputer met Android 2.2 als besturingssysteem en een snelle 1 GHz-processor. De nieuwe tablet kan fotograferen, filmen, op internet surfen en mediabestanden afspelen. Dankzij het relatief kleine scherm van zeven inch vult de Galaxy Tab een gat tussen smartphones en grotere tabletcomputers, zoals de iPad. De tablet ligt vanaf begin november in de winkel.

Categorie: Tablets
Thema: Twitter
Merk: Samsung

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's