Samsung Galaxy Tab S krijgt mogelijk toch Android 6.0-update

Wouter Nijsen
23 augustus 2016, 13:32
1 min leestijd
Samsung Galaxy Tab S krijgt mogelijk toch Android 6.0-update

De Samsung Galaxy Tab S wordt mogelijk toch voorzien van een update naar Android 6.0 (Marshmallow). Een aantal dagen geleden meldde Samsung Nederland nog dat de tablet juist geen update krijgt.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Tab S Android 6.0-update

Samsung heeft een nieuwe handleiding voor de Galaxy Tab S gepubliceerd, waarin de Marshmallow-update wel wordt genoemd. Hierdoor is het volgens Sammobile aannemelijk dat de tablet alsnog wordt bijgewerkt naar Android 6.0 (Marshmallow), omdat de handleiding is bedoeld voor de Galaxy Tab S in combinatie met deze Android-versie.

De afgelopen dagen bestond er veel onduidelijkheid over de update. Samsung Nederland liet op Facebook weten dat de Tab S geen update krijgt en blijft steken op Lollipop, terwijl de Griekse divisie later op Twitter aangaf dat er wél een update komt. Door de nieuwe handleiding lijkt die er dus daadwerkelijk te komen.

De Samsung Galaxy Tab S werd in 2014 uitgebracht en draaide uit de doos op Android 4.4 (KitKat). De hardware van de tablet lijkt krachtig genoeg om Android 6.0 te kunnen draaien, waarbij bovendien geldt dat het besturingssysteem lichter en efficiënter is dan voorgaande Android-versies. De Galaxy Tab S beschikt over een Exynos 5420-chip met een octacore-processor, 3GB RAM, 16GB aan opslagruimte en een 8.4 of 10.1 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Samsung
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Tab S 10.5
Samsung Galaxy Tab S 10.5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu