Hete Samsung Galaxy Tab S trekt krom – update

Rutger Otto
17 juli 2014, 16:01
1 min leestijd
Hete Samsung Galaxy Tab S trekt krom – update
galaxy tab s heet

Het mag de komende dagen dan perfect weer zijn om met je tablet in de tuin te gaan zitten, maar als je een Galaxy Tab S van Samsung hebt, is het toch uitkijken geblazen. Het toestel kan blijkbaar niet goed tegen hitte. Ook als je uit de zon zware programma`s draait is het oppassen.

De website Hi-Tech.Mail.Ru meldt dat de Exynos 5420 processor van de Galaxy Tab S 10.5 erg heet wordt bij het laden van zware applicaties. De meeste apparaten zijn daar wel tegen opgewassen, maar de hardware van de Galaxy Tab S blijkbaar niet. Op foto`s is te zien dat de achterkant vervormd raakt als de Samsung Galaxy Tab S heet wordt.

Lees verder na de advertentie.

galaxy tab s heet

De overhitting van het apparaat is waarschijnlijk ook te wijten aan de Mali-T628 GPU die niet goed met het hogeresolutiescherm van de Galaxy Tab S overweg kan. De achterkant van de tablet kan vervolgens niet goed overweg met de hitte die ontstaat. Op de foto`s zijn wat kleine vervormingen te zien. Da`s toch zonde van wat één van de beste Samsung-tablets leek te zijn.

Samsung heeft overigens nog geen reactie gegeven. Ook is nog onbekend hoeveel Galaxy Tab S-gebruikers er daadwerkelijk van oververhitting last hebben.

UPDATE: AndroidPlanet heeft inmiddels een reactie van Samsung ontvangen.

In tegenstelling tot recente publicaties, wordt de lichte vervorming van de achterkant van de Galaxy Tab S veroorzaakt door een gering aantal defecte achterkanten. De vervorming heeft geen relatie met het oververhit raken van de processor of het materiaal waarvan de achterkant gemaakt is. We verzekeren onze klanten dat dit probleem al in een eerder stadium is opgelost. Graag vragen we betrokken klanten om contact op te nemen met onze klantenservice, via 0900-726 78 64.

Lees ook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Tab S 10.5
Samsung Galaxy Tab S 10.5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu