Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Galaxy Tab S: high-end Samsung-tablet met amoled en vingerafdrukscanner’

Gijs Ettes
5 mei 2014, 12:31
2 min leestijd
‘Galaxy Tab S: high-end Samsung-tablet met amoled en vingerafdrukscanner’
Samsung Tablet S

Samsung is lekker bezig met het uitbrengen van tablets in 2014. Zo maakten we eerder dit jaar al kennis met de Galaxy Note Pro en Galaxy Tab Pro en ook de tablets in de Galaxy Tab 4-serie beginnen langzaam hun weg naar de winkels te vinden. Vandaag heeft Samsung zijn tabletportfolio uitgebreid met de Galaxy Tab S, zo meldt Sammobile. Het Android-toestel komt in twee varianten met een 8,4 inch en een 10,5 inch-scherm. Beide hebben een schermresolutie van 2560 bij 1600 pixels en maken gebruik van de amoled-schermtechnologie.

Dat laatste is bijzonder, aangezien de meeste high-end tablets van Samsung (zoals de Note Pro) voorzien zijn van een lcd-display. Verder opvallend aan de Tab S is dat deze een vingerafdrukscanner heeft die, net als bij de Galaxy S5, is geïmplementeerd in de homeknop. Hiermee kunnen gebruikers de tablet ontgrendelen en bijvoorbeeld betalingen verrichten met de PayPal-app.

Lees verder na de advertentie.

De Galaxy Tab S is voorzien van een van de beste schermen die je momenteel vindt op tablets, maar biedt ook onder de motorkap genoeg moois. De tablet wordt aangedreven door een octacore-processor (Exynos 5420) met vier snelle 1,9GHz-kernen (Cortex A15) en vier energiezuinige 1,3GHz-kernen (Cortex A7). Die laatste nemen taken voor hun rekening die minder processorkracht vergen, wat de accuduur ten goede moet komen. Verder is er 3GB aan werkgeheugen aan boord en een 8-megapixel-camera aan de achterzijde. Aan de voorzijde zit een frontcamera met 2,1 megapixels.

Ook wat betreft connectiviteit zit het wel snor: de Galaxy Tab S is voorzien van wifi, bluetooth 4.0, gps, een IR-blaster om je tv te bedienen en beide varianten zijn desgewenst verkrijgbaar met 4G. Bij verschijning draait de tablet op de laatste versie van Android 4.4 (KitKat), met daaroverheen mogelijk de Magazine UX-skin die is te vinden op andere high-end tablets van Samsung.

Over een Europese prijs en verschijningsdatum is vooralsnog niets bekend.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Tab S 10.5
Samsung Galaxy Tab S 10.5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu