‘Foto: Galaxy Tab S2 krijgt dunne behuizing met metalen frame’

Redactie
11 mei 2015, 9:11
1 min leestijd
‘Foto: Galaxy Tab S2 krijgt dunne behuizing met metalen frame’

Een eerste vermeende persfoto van de Samsung Galaxy Tab S2 is online verschenen. De dunne nieuwe tablet van Samsung wordt naar verluidt in juni officieel gepresenteerd.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Tab S2 foto toont metalen rand

De metalen behuizing en homeknop doen denken aan de smartphones van Samsung

De Galaxy Tab S2 foto werd op Twitter geplaatst door @Onleaks, die het stokje van de Twitter-lekker @Evleaks overgenomen lijkt te hebben en regelmatig beelden publiceert van onaangekondigde nieuwe toestellen. Ditmaal is het de beurt aan de Galaxy Tab S2, de opvolger van de in medio 2014 uitgebrachte Galaxy Tab S. De nieuwe tablet verschijnt naar verwachting wederom in twee formaten (8.0 en 9,7 inch) met een beeldverhouding van 4:3 en een frame van metaal. Wat dat betreft gaat de Tab S2 dus concurreren met de iPad Air 2 van Apple, al moet de behuizing iets dunner worden (5,4 millimeter in plaats van 6,1 millimeter).

Eerdere geruchten hintten op een release voor de Galaxy Tab S2 in juni. Afgaande op de verschijning  van de eerste Tab S kunnen we de Tab S2 waarschijnlijk een maand later in de winkels verwachten. Welke prijzen de 8 en 9,7 inch modellen krijgen, is nog niet bekend.

Wel lijkt het erop dat de Tab S2 dezelfde metalen behuizing en homeknop krijgt als de high-end smartphones van Samsung, waaronder de Galaxy S6.  Het 8 inch-model van de Galaxy Tab S2 meet 198,2 bij 134,5 bij 5,4 millimeter en het 9,7 inch-model 237,1 bij 168,8 bij 5,4 millimeter.  Beide versies  zouden beschikken over een 64-bit Exynos-processor, 3GB aan werkgeheugen, 32GB aan uitbreidbare opslag en een super-amoled-paneel met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels.

Verder is er optionele ondersteuning voor lte categorie 6 en schieten de camera`s aan de voor- en achterzijde foto`s met 2,1 en 8 megapixels.

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: Onleaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu