‘Samsung maakt Galaxy Tab S3, presentatie tijdens MWC’
Wouter Nijsen

Samsung presenteert tijdens het Mobile World Congress mogelijk de Galaxy Tab S3. Van deze tablet zijn de eerste specificaties online  verschenen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

`Dit zijn de Galaxy Tab S3 specs`

Galaxy Tab S3 specsDe specificaties doken op bij de benchmarkwebsite GFXBench en zijn gepubliceerd door het Duitse  WinFuture. Mogelijk komen er twee versies van de Samsung Galaxy Tab S3. Dit omdat er twee modelnummers zijn verschenen: Samsung SM-T819 en SM-T719. Van de  Galaxy Tab S2, die vorig jaar werd uitgebracht, verscheen ook een  9,7 inch- en 8 inch-versie. Overigens is het wel zo dat informatie uit  benchmarkwebsites niet altijd klopt.

Zoals je in de afbeelding hiernaast ziet, zijn vrijwel alle specificaties van de Samsung Galaxy Tab S3 gelekt. Het scherm zou, net als bij zijn voorganger, een resolutie van 2048 bij 1536 pixels hebben. Onder de motorkap vinden we een 1,8GHz octacore-processor (Snapdragon 652), 3GB werkgeheugen en 32GB aan opslagruimte. Van dat laatste zou circa 24GB beschikbaar zijn voor de gebruiker. Daarnaast draait de tablet standaard op Android 6.0.1 (Marshmallow) en maakt hij foto`s met de 8 megapixel-camera aan de achterkant en 2 megapixel-frontcamera.

Verder meldt de bron  dat de Samsung Galaxy Tab S3 mogelijk tijdens het Mobile World Congress wordt aangekondigd. Een dag eerder, op 21 februari, vindt de onthulling van de Galaxy S7 plaats. Of Samsung de tablet tijdens dezelfde presentatie laat zien, is echter onduidelijk. Ook weten we niet wat het apparaat gaat kosten en wanneer de release plaatsvindt.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.