De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Ontwerpfout Samsung Galaxy Tab S5e resulteert in wegvallend wifi-signaal’

Rens Blom
1 mei 2019, 16:51
2 min leestijd
‘Ontwerpfout Samsung Galaxy Tab S5e resulteert in wegvallend wifi-signaal’

De Samsung Galaxy Tab S5e lijkt last te hebben van een vervelende ontwerpfout. Gebruikers en media maken melding van een wegvallend wifi-signaal als de linkerhoek van de tablet bedekt wordt met een hand. Samsung zegt niet bekend te zijn met het probleem.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Tab S5e wifi valt weg

De Galaxy Tab S5e is sinds april te koop en kost 399 euro. De 10,5 inch-tablet valt op door de zeer dunne (5,5 millimeter) behuizing en gewicht van slechts 400 gram. Een bijzonder ontwerp dat echter niet foutloos lijkt. Galaxy Tab S5e-gebruikers geven aan dat het wifi-signaal sterk afzwakt of zelfs helemaal wegvalt als ze de tablet horizontaal vasthouden. Het probleem heeft vermoedelijk de maken met de locatie van de wifi-ontvanger, schrijft Sammobile.

Volgens de site zit de wifi-ontvanger in de linkerhoek van de tablet, waardoor je ‘m bedekt als je de tablet horizontaal vasthoudt. Uit tests blijkt dat het wifi-signaal tot vijftig procent afzwakt. Apps zeggen dan dat je offline bent, terwijl er niets mis is met je internetverbinding. Deze ontwerpfout speelt volgens Sammobile niet als je de Tab S5e verticaal gebruikt. Draai je de tablet 180 graden zodat de frontcamera in de rechterhoek zit, dan is er ook niets aan de hand. Houd je de tablet in de beruchte positie maar plaats je je hand niet in de linkerhoek, dan werkt de wifi-verbinding ook prima.

Samsung Galaxy Tab S5e

Een aantal gebruikers hebben hun tablet opgestuurd naar Samsung. Zij kregen nieuwe apparaten, maar die vertonen hetzelfde mankement. De kans is daarom groot dat het wifiprobleem een hardwaredefect is, en geen bug die Samsung kan oplossen met een software-update.

Reactie van Samsung

De vermoedelijke ontwerpfout is Samsung niet bekend, vertelt een woordvoerder desgevraagd aan Tweakers. Volgens de fabrikant zijn er geen (Nederlandse) meldingen binnengekomen over een wegvallend wifi-signaal. Het is niet duidelijk wat Samsung gaat doen als er in de toekomst wél klanten blijken te zijn met dit defect.

Samsung is op dit moment overigens druk met het oplossen van een andere ontwerpfout. De opvouwbare Galaxy Fold die op 3 mei de verkoop in zou gaan, is uitgesteld vanwege schermproblemen. Bij een aantal Amerikaanse testers brak het display binnen enkele dagen, waardoor de peperdure smartphone/tablet kapot ging. De Samsung Galaxy Fold release staat nu voor later dit jaar op de planning.

Heb jij een Samsung Galaxy Tab S5e en zo ja: hoe is jouw wifi-verbinding als je de tablet horizontaal gebruikt met je hand in de linkerhoek? Laat het weten in een reactie onder dit artikel.

Het laatste nieuws over Samsung

Bronnen: Sammobile, Tweakers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's