De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Zo ziet de Samsung Galaxy Tab S6 met S Pen-inkeping er straks uit’

Thomas Haenen
18 juli 2019, 10:18
2 min leestijd
‘Zo ziet de Samsung Galaxy Tab S6 met S Pen-inkeping er straks uit’

De Samsung Galaxy Tab S6 heeft een dubbele camera achterop, nagenoeg randloos scherm en een opvallende plek om de S Pen-stylus op te bergen. Dat blijkt uit uitgelekte renders van de tablet.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Tab S6-renders uitgelekt

Op de beelden van Android Headlines is de Tab S6 inclusief verschillende accessoires te zien. Meest opvallende is de S Pen. Samsung’s stylus heeft zijn eigen opbergplekje gekregen achterop. In een kleine inkeping kan de magnetische S Pen geplaatst worden wanneer je ‘m niet gebruikt.

De foto’s tonen daarnaast een dubbele camera achterop. Verwacht wordt dat Samsung een primaire 13 megapixel-camera met een groothoeklens van 5 megapixel óf een Time of Flight-sensor inbouwt. Zo’n lens kan een razendsnelle scan van je omgeving maken en weet dus hoe virtuele objecten in de echte wereld getoond moeten worden. Een vingerafdrukscanner is niet zichtbaar, maar Android Headlines speculeert dat Samsung die mogelijk in het scherm heeft verwerkt.

Geen Tab S5, maar S6

Alle bronnen zijn het er tot nu toe over eens dat de nieuwe tablet de ‘Galaxy Tab S6’ wordt genoemd. Dat is op het eerste gezicht een opmerkelijke naam: de opvolger van de Galaxy Tab S4 wordt nu de Galaxy Tab S6. Het bedrijf wil volgens insiders voorkomen dat er verwarring ontstaat met de goedkopere Galaxy Tab S5e, die eerder dit jaar verscheen.

De Galaxy Tab S6 lijkt bij zijn release de krachtigste Android-tablet van het moment te worden. Veel concurrentie heeft Samsung overigens niet. De Zuid-Koreaanse fabrikant is inmiddels zowat het enige bedrijf dat nog high-end Android-tablets maakt. Huawei en Lenovo focussen zich vooral op betaalbare tablets, terwijl LG, Sony, HTC en anderen de tabletmarkt inmiddels hebben verlaten. Ook Google maakte onlangs bekend te stoppen met de ontwikkeling van nieuwe tablets.

Samsungs grote rivaal Apple ziet overigens wel toekomst in tablets: het bedrijf presenteerde onlangs iPadOS, een variant van iOS gericht op grotere schermen. iPadOS maakt het makkelijker om te multitasken, met meerdere apps naast elkaar.

Het is onduidelijk wanneer de Galaxy Tab S6 wordt gepresenteerd. Op 7 augustus vindt een nieuwe editie van Samsung Unpacked plaats, waar de fabrikant in ieder geval de Galaxy Note 10 presenteert. Mogelijk ziet ook deze nieuwe tablet daar het levenslicht.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu