De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Deze Samsung-telefoons krijgen drie grote Android-updates

Colin Baak
18 augustus 2020, 9:13
2 min leestijd
Deze Samsung-telefoons krijgen drie grote Android-updates

Samsung maakte eerder al bekend verschillende toestellen drie jaar lang te gaan voorzien van Android- en beveiligingsupdates. Welke toestellen dat precies zijn, is nu bekend.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy updatebeleid: drie jaar lang Android- en beveiligingsupdates

Als je een nieuwe smartphone koopt kijk je vast en zeker naar het uiterlijk, de hardware en de prijs. Maar ook software is belangrijk, evenals het onderhoud daarvan. Hoe lang en met welke frequentie krijg je nog updates voor Android en beveiligingspatches?

Bij de introductie van de Samsung Note 20 en Samsung Note 20 Ultra liet het bedrijf al weten dat die toestellen drie jaar updates krijgen. Ook geruchten over de Galaxy A-lijn en zo’n lang updatebeleid verschenen daarna.

In een blogpost heeft Samsung nu bekendgemaakt welke toestellen “drie generaties” lang updates krijgen. Voor de duidelijkheid, dat geldt dus vanaf de datum van de release en niet vanaf nu. De hele lijst bestaat uit 38 apparaten, waarbij het ook gaat om 4G- en 5G-varianten van deze toestellen:

Samsung Galaxy S-lijn:

Samsung Galaxy Note 20

Samsung Galaxy Note-lijn:

Samsung Galaxy A-lijn en overige smartphones:

Samsung Galaxy-tablets:

  • Samsung Galaxy Tab S7 Plus
  • Samsung Galaxy Tab S7
  • Samsung Galaxy Tab S6
  • Samsung Galaxy Tab S6 Lite
samsung galaxy a51 review

Android 11 wordt de volgende grote update

Bovenstaande apparaten krijgen allemaal de Android 11-update. Later dit jaar begint de fabrikant met de uitrol ervan. In de blogpost wordt genoemd dat de Galaxy S20-toestellen de eersten zijn die deze update krijgen.

De release van Android 11 vindt volgens geruchten plaats op 8 september aanstaande. Wil jij weten of jouw toestel ook Android 11 ontvangt, check dan het grote Android 11 update-overzicht. Benieuwd naar onze eerste indrukken en nieuwe mogelijkheden van de aankomende Android-versie? Lees dan nog even onze uitgebreide Android 11 preview.

Lees meer over Samsung:

Bron: Samsung
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A51
Samsung Galaxy A51

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu