Samsung onthult Galaxy View-tablet met 18,4 inch-scherm

Gijs Ettes
28 oktober 2015, 15:08
2 min leestijd
Samsung onthult Galaxy View-tablet met 18,4 inch-scherm

Samsung heeft de Galaxy View officieel onthuld, een nieuwe tablet die wordt gekenmerkt door een gigantisch 18,4 inch-scherm. Het apparaat is tevens voorzien van een kantelbare  standaard met een  handvat om verplaatst te worden.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy View officieel

Informatie over de Samsung Galaxy View lekte de afgelopen weken al veelvuldig uit, waardoor de onthulling van het apparaat niet als een verrassing komt. Samsung positioneert de View als een ‘draagbare, tastbare tv-experience’, wat mogelijk moet zijn dankzij  het ingebouwde handvat. Dat  maakt onderdeel uit van de standaard waarmee je het apparaat gemakkelijk op een tafel kunt zetten.

Het scherm  heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, wat voor het formaat relatief laag is. Aan de achterzijde zijn stereospeakers te vinden. De tablet  meet 451.8 bij 275.8 bij 11.9 millimeter en weegt 2,65 kilogram. Heel erg draagbaar is de Galaxy View dus niet.

samsung galaxy view officieel

Verder is het apparaat voorzien van een Exynos 7850-chip met een 1,6GHz octacore-processor, 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan uitbreidbare opslag voor apps en media. Het geheugen van de tablet kan uitgebreid worden met een micro-sd-kaartje van maximaal 128GB. Alleen aan de voorkant is een camera te vinden die foto’s schiet met 2,1 megapixels. Ook kunnen full-hd videogesprekken worden gevoerd.

De Galaxy View draait uit de doos op Android 5.1 (Lollipop) met daaroverheen de bekende TouchWiz-schil van Samsung. Daarnaast  is er ondersteuning voor gps, bluetooth 4.1, wifi en 3G/4G (optioneel) aan boord, maar in de Benelux verschijnt vooralsnog alleen de wifi-variant.  De accu heeft een capaciteit van 5700 mAh en gaat circa 8 uur mee als je video’s bekijkt.

Samsung Galaxy View release en prijs

Samsung maakt bekend dat  de wifi-versie van de Galaxy View medio november in Nederland en België verschijnt met  een adviesprijs van 699 euro. Het bedrijf laat daarnaast weten dat de tablet minstens anderhalf jaar van software-ondersteuning wordt voorzien. Het toestel zal waarschijnlijk ook de update naar Android Marshmallow ontvangen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy View
Samsung Galaxy View

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu