Samsung Galaxy: wat kost dat?

Redactie
16 augustus 2009, 12:30
2 min leestijd
Samsung Galaxy: wat kost dat?

De Samsung Galaxy is afgelopen vrijdag officieel in Nederland gepresenteerd. Mocht je al reikhalzend naar dit toestel zitten uitkijken, dan is er teleurstellend nieuws: de Samsung Galaxy komt niet in augustus maar pas halverwege september naar Nederland en zal alleen in het wit verkrijgbaar zijn. De adviesprijs is ook even schrikken: 549 euro. Toch waren er al een paar webwinkels die het toestel al in het assortiment hadden opgenomen voor prijzen die nog steeds even schrikken zijn, maar toch wel een stuk lager liggen: tussen de 455 en 479 euro.


Bij alle aanbieders kun je het toestel nu al bestellen, al is de vraag hoe snel je de Galaxy in huis hebt. Tot nu toe beloofden webwinkels dat ze begin augustus de Samsung Galaxy zouden uitleveren, maar dat kan wel eens langer gaan duren. Nederland is relatief laat met Samsung’s eerste Android-toestel. In Frankrijk is de Samsung Galaxy al gewoon verkrijgbaar met een prijs van €429 voor het losse toestel en €139 bij een abonnement. Ook in Duitsland is de Samsung Galaxy al een paar weken te koop.

Lees verder na de advertentie.

Typhone is de enige aanbieder die de Samsung Galaxy uitsluitend in het zwart aanbiedt, maar daar heb je nog niet de mogelijkheid om te bestellen. Bij Algebeld.nl is de Samsung Galaxy wél in de witte uitvoering verkrijgbaar, maar ook daar geldt: voorlopig alleen preorder. De losse toestelprijs bij Algebeld.nl is €440,- en gratis bij diverse abonnementen.

Samsung levert op de Galaxy de augmented reality-browser van Layar mee. In de Samsung-versie van Layar zijn lagen van IENS, Buienradar en iLocal toegevoegd.

We hebben ook een pagina gemaakt met de specificaties van de Samsung Galaxy. Vergeleken met de HTC Hero valt het volgende op:

  • De schermresoluties zijn gelijk, maar de Samsung heeft een energiezuiniger AMOLED-scherm
  • Het aantal megapixels van de camera is gelijk, maar de Samsung heeft een LED-flitser
  • De Samsung heeft veel meer intern geheugen: 8 gigabyte
  • De HTC heeft een eigen interface die je niet op de Samsung kunt krijgen: HTC Sense
  • De Samsung is met 119 gram lichter dan de HTC Hero
  • De processoren in beide toestellen zijn gelijk: 528 MHz Qualcomm MSM7200
Categorie: Fabrikanten
Merk: Samsung

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's