‘Samsung Galaxy Watch 5-modellen krijgen geen draaiende bezel’

Mike Peek
31 mei 2022, 20:15
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy Watch 5-modellen krijgen geen draaiende bezel’

Samsung lijkt een iconisch onderdeel van zijn smartwatches vaarwel te zeggen. Geen enkel model van de aankomende Samsung Galaxy Watch 5-serie zou nog een fysiek draaiende bezel krijgen.

Lees verder na de advertentie.

‘Geen draaiende bezel voor Samsung Galaxy Watch 5’

De meeste smartwatches van Samsung hadden de afgelopen jaren een inmiddels iconisch ontwerpelement: een roterende ring rond het scherm waarmee je het horloge kunt bedienen. Vorig jaar moest je echter de duurdere Galaxy Watch 4 Classic kopen als je gebruik wilde maken van deze ring. De gewone Galaxy Watch 4 kon je alleen besturen via het aanraakgevoelige scherm.

Volgens de betrouwbare lekker Ice Universe stapt Samsung bij de Galaxy Watch 5 helemaal af van de draaiende bezel. Het nieuwe horloge is straks waarschijnlijk verkrijgbaar in drie versies: een basismodel in twee verschillende afmetingen en de Galaxy Watch 5 Pro. Dat is de directe opvolger van de Galaxy Watch 4 Classic. Geen van deze horloges zou nog een roterende ring rond het scherm hebben.

De Samsung Galaxy Watch 4 smartwatch
De ‘gewone’ Samsung Galaxy Watch 4 had alleen een virtuele draaiende bezel

De smartwatches krijgen waarschijnlijk wel weer een virtueel draaiende bezel. Dat wil zeggen dat de randen aanraakgevoelig zijn en een ‘echte’ bezel simuleren. Dat voelt echter heel anders aan. Bovendien ziet het er wat ons betreft minder stoer uit.

Het is onduidelijk waarom Samsung afstapt van de fysieke ring. Mogelijk betreft het een kostenbesparing of kan het bedrijf de horloges op deze manier kleiner en lichter maken. Ook is Wear OS, het besturingssysteem dat Samsung sinds afgelopen jaar gebruikt voor zijn smartwatches, minder toegespitst op de draaiende bezel dan voorganger Tizen OS.

Dit weten we over de Samsung Galaxy Watch 5

Samsung onthulde de Galaxy Watch 4-modellen in augustus 2021. We verwachten de opvolgers ook weer rond het einde van de zomer. Er is nog niet veel bekend over de nieuwe smartwatches. Wel zou de Samsung Galaxy Watch 5 Pro een enorme accu krijgen. De batterij van dit topmodel heeft vermoedelijk een capaciteit van 572 mAh. Dat is veel meer dan de 361 mAh van de grootste Galaxy Watch 4-variant. Hopelijk betekent dat ook een langere accuduur, want dat blijft een pijnpunt bij smartwatches.

Galaxy Watch 4 vergelijken met andere smartwatches

De Galaxy Watch 4 en Watch 4 Classic zijn al een tijdje op de markt. Ben je op dit moment op zoek naar een nieuwe smartwatch, en benieuwd hoe deze smartwatches van Samsung zich verhouden tot andere slimme horloges? Bekijk dan onze smartwatch koopgidsen:

Wil je niks missen over de nieuwe smartwatches van Samsung? Houd onze website in de gaten, download de Android Planet-app en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Tot slot volg je ons natuurlijk via  FacebookInstagram en Twitter.

Lees het laatste nieuws over Samsung:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Watch 5
Samsung Galaxy Watch 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu