Samsung Galaxy Watch 5 (Pro) snelladen: resultaten in de praktijk

Colin Baak
19 augustus 2022, 9:11
2 min leestijd
Samsung Galaxy Watch 5 (Pro) snelladen: resultaten in de praktijk

De vijfde generatie van de Galaxy Watch laadt sneller op, maar de accu’s zijn ook een stukje groter. Maar wat levert het snelladen van de Samsung Galaxy Watch 5 nou eigenlijk voor resultaten op in de praktijk?

Lees verder na de advertentie.

Snelladen Samsung Galaxy Watch 5 (Pro): testen maar

Op een groots evenement zijn recent de Samsung Galaxy Watch 5 en Watch 5 Pro gepresenteerd. Samsung blaast hoog van de toren, want niet alleen de accucapaciteit, maar ook de oplaadsnelheid is verbeterd. In plaats van draadloos opladen met 5 Watt, is dat namelijk verdubbeld.

Volgens een claim van Samsung is de kleinste versie van de Watch 5 met 40 mm-kast en 284 mAh-accu voor 45 procent op te laden in 30 minuten tijd. De Watch 5 Pro heeft een accu van 590 mAh en een half uur aan de nieuwe lader moet ‘m opladen tot 35 procent.

Samsung Galaxy Watch 5 Pro vs Watch 5 Battery Charging Test

De bekende website Sammobile nam de proef op de som en legde beide smartwatches aan de lader. Omdat er geen oplaadblok wordt meegeleverd, gebruikten ze een originele 45 Watt-adapter. Zoals gezegd kunnen de nieuwe slimme horloges opladen met slechts 10 Watt, dus ook opladers met een lager vermogen zijn geschikt.

Zoals te zien is in bovenstaand filmpje is de Watch 5 Pro na 30 minuten opladen voor 30 procent gevuld, niet de gestelde 35 procent. De kleinere Watch 5 is tot 36 procent opgeladen in dezelfde periode, ook te weinig gezien de claim van de Zuid-Koreaanse fabrikant.

Een uur aan de lader zorgt ervoor dat de accu van het 5 Pro-model is bijgeladen tot 55 procent, terwijl het accupercentage van de Watch 5 dan al op 85 procent staat. Helemaal opgeladen is dit horloge na een kleine anderhalf uur. De Galaxy Watch 5 Pro doet er twee uur en negen minuten om helemaal op te laden.

Accuduur in de praktijk

Leuk natuurlijk dat ‘snelladen’ van je horloge, maar dat gaat met heel andere Wattages dan bij smartphones. Vermogens van 65 Watt, 80 Watt, 120 Watt of zelfs 150 Watt waarbij accu’s van 5000 mAh in een mum van tijd weer vol zitten, zijn daar inmiddels gemeengoed.

Ook is het nog de vraag hoe de batterijduur van de nieuwe horloges in de praktijk is. Ze draaien namelijk op Wear OS en dat staat niet bekend als energiezuinig. Samsung stelt dat de Watch 5 Pro tot 80 uur mee moet gaan op een volle lading, terwijl dat 50 uur is voor de normale Watch 5.

Wij kunnen het ons echter niet voorstellen, maar binnenkort gaan we dat zelf ondervinden. Dan gaan we namelijk aan de slag met onze review van de Galaxy Watch 5-serie, Heb jij daarover al vragen? Laat ze dan achter in de reacties of mail ze even naar redactie@bigspark.com. Kun je daarop niet wachten en wil je zo’n horloge gewoon nu al bestellen, check dan Samsung Galaxy Watch 5 pre-order: hier kun je terecht.

Meer nieuwtjes over de populaire Samsung Galaxy Watch 5 (Pro)

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Watch 5
Samsung Galaxy Watch 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's