‘Dit gaat de Samsung Galaxy Watch 6 (Classic) mogelijk kosten’

Wouter Nijsen
20 juni 2023, 14:03
2 min leestijd
‘Dit gaat de Samsung Galaxy Watch 6 (Classic) mogelijk kosten’

Wat gaat de Samsung Galaxy Watch 6 kosten? De verwachte smartwatch wordt mogelijk iets duurder dan zijn voorganger, zo blijkt uit een nieuw lek.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy Watch 6-prijs gelekt’

De Samsung Galaxy Watch 6 laat niet lang meer op zich wachten en nu zijn mogelijk de adviesprijzen gelekt. De informatie komt van Dealabs Magazine, dat zegt te weten wat de Samsung-smartwatch gaat kosten in Frankrijk. Of deze prijzen ook zullen gelden in Nederland, weten we niet.

Het instapmodel van de Galaxy Watch 6 kost naar verluidt 319 euro. Daarmee zou het slimme horloge bij de release 20 euro duurder zijn dan zijn voorganger, de Galaxy Watch 5. De Galaxy Watch 6 Classic zou voor minstens 419 euro worden verkocht. Van zowel de Watch 6 als Watch 6 Classic verschijnen meerdere versies met eigen prijzen. Ze checkt ze hieronder:

  • Samsung Galaxy Watch 6 40 mm: 319 euro (Bluetooth) / 369 euro (LTE)
  • Samsung Galaxy Watch 6 45 mm: 349 euro (Bluetooth) / 399 euro (LTE)
  • Samsung Galaxy Watch 6 Classic 43 mm: 419 euro (Bluetooth) / 469 euro (LTE)
  • Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47 mm: 449 euro (Bluetooth) / 499 euro (LTE)
Samsung Galaxy Watch 5 Colin close up

Opvallend is dat de Galaxy Watch 6 Classic goedkoper zou zijn dan zijn voorganger, de Watch 5 Pro. Dit horloge werd vorig jaar uitgebracht met een stevige adviesprijs van 469 euro. De duurste versie – met LTE-ondersteuning- kostte zelfs 519 euro.

Zoals gezegd gaat het om de gelekte adviesprijzen in Frankrijk. Het kan zijn dat Samsung in Nederland en België andere prijzen hanteert. Wat de nieuwe smartwatch hier precies gaan kosten, is nog onduidelijk. Dat maakt Samsung eind volgende maand bekend tijdens een Unpacked-event.

Meer over de Samsung Galaxy Watch 6 (Classic)

Veel over de Samsung Galaxy Watch 6 en Watch 6 Classic is al bekend. Zo weten we dat het ontwerp niet heel erg verandert, maar de Watch 6 wel dunnere schermranden heeft dan de Watch 5 van vorig jaar. Daardoor heb je iets meer beeld zonder dat het horloge zelf groeit.

Bij de Watch 6 Classic keert de fysiek draaibare rand weer terug, een feature die bij de Watch 5 Pro werd geschrapt. Die kun je gebruiken om het horloge te bedienen. Bij de reguliere Watch 6 is er een virtuele rand aanwezig. Verder moeten de smartwatches beschikken over een nieuwe chip, die voor betere prestaties zorgt.

De Watch 6 (Classic) ziet hoogstwaarschijnlijk eind juli het levenslicht. Tijdens een Unpacked-event worden dan ook de nieuwe vouwtelefoons van Samsung gepresenteerd. Dit zijn de Galaxy Z Fold 5 en Galaxy Z Flip 5. Ook verwachten we nieuwe Galaxy Tab S9-tablets en draadloze oordopjes.

Wil je het direct weten als Samsung de Galaxy Watch 6 en Galaxy Watch 6 Classic aankondigt? Download dan de gratis Android Planet-app en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Volg ons ook op InstagramTwitterGoogle Nieuws of Facebook.

Het laatste nieuws over Samsung:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Watch 6
Samsung Galaxy Watch 6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu