Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Samsung brengt Active Watch 2 met draairing uit in september

Michel van 't Klaphek
6 augustus 2019, 9:09
2 min leestijd
Samsung brengt Active Watch 2 met draairing uit in september

Nog geen halfjaar na de lancering van het eerste model heeft Samsung de Galaxy Watch Active 2 officieel aangekondigd. Het slimme horloge heeft een hartslagsensor en aanraakgevoelige draairing.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Watch Active 2 officieel

De Zuid-Koreaanse fabrikant brengt twee versies met kastgrootten van 40 en 44 millimeter uit. Het slimme horloge is weinig veranderd ten opzichte van het vorige model, die in april van dit jaar uitkwam. De Galaxy Watch Active 2 draait op Samsungs eigen Tizen-besturingssysteem en verschijnt in september. Er komen in totaal vier modellen uit:

  • 40 millimeter-versie in aluminium van  299 euro
  • 40 millimeter-versie in roestvrij staal van 399 euro
  • 44 millimeter-versie in aluminium van 319 euro
  • 44 millimeter-versie in roestvrij staal van 419 euro

Vanaf 23 augustus kun je de Watch Active 2 vooruitbestellen. Wanneer je dit voor 13 september doet, krijg je een gratis draadloze oplaadmat ter waarde van 99 euro cadeau bij het horloge. Vanaf deze datum ligt de Active Watch 2 ook overal in de winkels.

Samsung Galaxy Watch Active 2 specificaties

Qua uiterlijk is er weinig veranderd ten opzichte van het vorige model. Wel heeft Samsung de draairing van het horloge aanraakgevoelig gemaakt, zodat je vlotter door apps en menu’s kunt scrollen. De originele Active Watch kon je alleen met het touchscreen bedienen.

Het instapmodel heeft een 1,2 inch-oled-scherm, terwijl de grotere versie met kastgrootte van 44 millimeter een 1,4 inch-scherm heeft. Beide uitvoeringen hebben een resolutie van 360 bij 360 pixels en zijn dankzij het IP68-certificaat waterdicht. De kleine versie heeft een 247 mAh-accu, terwijl de grotere uitvoering is uitgerust met respectievelijk 340 mAh aan energie.

Daarnaast beschikt de Samsung Galaxy Watch Active 2 over bluetooth 5.0, wifi en nfc. Ook is er een hartslagsensor aanwezig, al wordt de functie om een hartfilmpje te maken pas later toegevoegd middels een software-update. Tot slot kun je dankzij de nieuwe My Style-app een foto van je outfit maken, waarna de horloge de wijzerplaat afstemt op de kleuren van je kleren.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Samsung
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu