Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Samsung Galaxy Watch Active heeft kleiner scherm, geen ring’

Thomas Haenen
11 februari 2019, 13:23
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy Watch Active heeft kleiner scherm, geen ring’

De specificaties van de Samsung Galaxy Watch Active liggen op straat. De wearable krijgt een kleinere scherm maar veel sensoren, zo blijkt uit de gelekte details.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Watch Active specificaties uitgelekt

Begin deze maand doken ook al foto’s op van een ‘Galaxy Sport‘, maar het lijkt erop dat ‘Galaxy Watch Active’ de definitieve naam van de wearable wordt. Via het doorgaans betrouwbare Sammobile zijn nu vrijwel alle specificaties van deze Galaxy Watch Active uitgelekt.

Samsung Galaxy Watch Active-specificaties

Volgens de bron heeft de wearable een rond 1,1 inch-amoled-scherm, met een resolutie van 360 bij 360 pixels. Het is de eerste Samsung-smartwatch zonder een ring. Door deze ring te draaien, konden gebruikers opties selecteren zonder het scherm aan te hoeven raken. Op de Galaxy Watch Active gaat de bediening dus volledig via het touchscreen en de knoppen op de zijkant. Je zult dus aardig moeten priegelen op het kleine scherm.

‘Galaxy Watch Active dikker dan Apple Watch’

De Galaxy Watch Active is daarmee iets kleiner dan de gewone Galaxy Watch, die Samsung vorig jaar uitbracht met een 1,2 inch. Mede daardoor heeft de Watch Active ook een kleinere accu met een capaciteit van 236 mAh. Echt dun wordt het apparaatje niet: bronnen spreken over een dikte van 13 millimeter. Ter illustratie: de nieuwste Apple Watch is slechts 10,7 millimeter dik.

Wel wordt de smartwatch uitgerust met allerlei sensoren gericht op actieve gebruikers. Zo zijn een stappenteller, hartslagmonitor, gps-ondersteuning, slaapmonitor en activiteitentracker aanwezig. Ook is de Watch Active waterdicht tot vijftig meter diep. Hij heeft een Exynos 9110-chip met twee cores, 4GB werkgeheugen, en bluetooth, wifi en nfc-ondersteuning. Daardoor kan de Watch ook zelfstandig functioneren als je smartphone niet in de buurt is. Zo kun je tijdens het rennen muziek luisteren of je route vastleggen.

Hoewel veel details inmiddels al zijn verschenen, moet Samsung de smartwatch nog wel onthullen. Waarschijnlijk gebeurt dat eind februari op een evenement in San Francisco. Op 20 februari vindt een nieuwe editie van Samsung Unpacked plaats, waar de fabrikant ook de Galaxy S10 en enkele varianten presenteert. Mogelijk ziet ook deze smartwatch daar het levenslicht.

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu