Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Samsung brengt Galaxy X met opvouwbaar scherm in 2018 uit’

Thomas Haenen
4 december 2017, 9:26
2 min leestijd
‘Samsung brengt Galaxy X met opvouwbaar scherm in 2018 uit’

2017 was het jaar van de voorkantvullende schermen, en als het aan Samsung en LG ligt gaan we volgend jaar nog een stapje verder. Beide bedrijven werken aan opvouwbare smartphones.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy X 2018: dit moet je weten

Geruchten over een opvouwbare Samsung-smartphone zoemen al jaren rond, maar het lijkt erop dat het toestel in 2018 eindelijk het levenslicht ziet. Samsung heeft concrete plannen om dan de Galaxy X uit te brengen, zoals het toestel wordt genoemd. Dat meldt Business Korea, op basis van bronnen en analisten.

Het scherm van de Galaxy X wordt volgens de bronnen volledig opvouwbaar, wat betekent dat je hem in essentie kan dubbelvouwen. Zo heeft het scherm op klein formaat de omvang van een traditionele smartphone, maar kun je het toestel uitgevouwen ook als tablet gebruiken. Meer details over de Galaxy X zijn nog onbekend, al gaf een Samsung-topman onlangs aan dat het toestel waarschijnlijk pas in het najaar van 2018 verschijnt. De Galaxy S9 moet het dus nog zonder opvouwbaar scherm doen.

LG en Apple op de hielen

Eén van de redenen is dat Samsung stevig vasthoudt aan die nabije releasedatum, is dat de concurrentie het bedrijf op de hielen zit. Ook LG hoopt volgend jaar zijn eerste opvouwbare smartphone uit te brengen. Wel loopt deze landgenoot van Samsung nog ietsje achter: de schermen kunnen nu hooguit deels gebogen worden. Pas in 2019 denkt LG een scherm te hebben dat volledig dubbelgevouwen kan worden.

Het zijn niet alleen de smartphones van LG waar Samsung mogelijk bang voor is, maar ook andere fabrikanten die hun scherm bij LG afnemen. Zo zou Apple flinke investeringen hebben gemaakt in de Koreaanse fabrikant, om in 2020 zijn eigen opvouwbare iPhone te maken. Als het Samsung lukt om er in 2018 al eentje af te leveren, loopt het bedrijf een volle twee jaar voor op zijn grootste concurrent.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu