Samsung Galaxy Xcover: Android-telefoon die tegen een stootje kan

Redactie
10 augustus 2011, 16:26
1 min leestijd
Samsung Galaxy Xcover: Android-telefoon die tegen een stootje kan

Samsung heeft de Galaxy Xcover aangekondigd, een Android-smartphone voorzien van IP67-certificering. Dat betekent dat het toestel waterdicht is, er geen stof in kan komen en dat je met een gerust hard de telefoon op de grond kan laten vallen. Nog niet alle specificaties zijn bekend van de ‘onverwoestbare’ telefoon, maar zeker is dat deze gaat draaien op Android 2.3 Gingerbread en is voorzien van een 3,65 inch krasvrij aanraakscherm.

De Samsung Galaxy Xcover combineert de eigenschappen van een moderne smartphone met de degelijkheid die je normaal alleen maar op speciale dumbphones ziet. De Xcover kan verbinding maken met Wi-Fi b/g/n en met HSDPA (tot 7,2 Mbps) voor snel mobiel internet. De telefoon heeft een 3.2 megapixel camera die voorzien is van een flitser die ook als zaklamp kan worden gebruikt. De Galaxy Xcover kan een meter onder water blijven voor tenminste dertig minuten. Het toestel is vooral bedoeld voor mensen die vaak buiten zijn en de behoefte hebben aan een telefoon die ook onder ruwe omstandigheden nog goed functioneert.

Lees verder na de advertentie.

Er zijn maar weinig smartphones die zo degelijk zijn als de Samsung Galaxy Xcover. Bekendste voorbeelden van andere Android-toestellen met een IP67-certificering zijn de Motorola Defy en de nog later dit jaar uit te komen Sony Ericsson Xperia Active. De Samsung Galaxy Xcover zal in oktober in Duitsland te koop zijn.

Update 22-08-11: Samsung Nederland heeft bekend gemaakt dat in het vierde kwartaal van dit jaar het toestel ook beschikbaar zijn in Nederland voor een adviesprijs van 299 euro.

Samsung Galaxy Xcover

Lees ook alles over de stof- en watebestendige Galaxy Xcover 2!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Defy Plus
Motorola Defy Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu