‘Samsung Galaxy Z Flip 5 krijgt twéé schermpjes op de buitenkant’

Mike Peek
20 maart 2023, 9:09
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy Z Flip 5 krijgt twéé schermpjes op de buitenkant’

Hoe ziet de nieuwe klaptelefoon van Samsung eruit? Dankzij renders van de Samsung Galaxy Z Flip 5 hebben we nu mogelijk een aardig idee. Het toestel lijkt niet één, maar twee schermpjes te krijgen op de buitenkant. Check de beelden.

‘Renders laten Samsung Galaxy Z Flip 5 zien’

Lees verder na de advertentie.

Samsung lijkt flinke veranderingen door te voeren bij de Galaxy Z Flip 5. Eerder lazen we al dat de klaptelefoon een groter scherm op de buitenkant krijgt, maar daar blijft het mogelijk niet bij. Volgens Twitteraar SuperRoader beschikt het toestel namelijk over twéé schermpjes aan de buitenzijde. Dat blijkt uit renders die hij lekte van de Samsung Galaxy Z Flip 5.

Naast de twee camera’s zit een klein display waarop je onder meer de tijd en de accustatus af kunt lezen. Daaronder zit een veel groter, bijna vierkant 3,4 inch-scherm. Dat kun je gebruiken om selfies mee te maken, instellingen te veranderen en je notificaties te bekijken. Het is onduidelijk of je ook apps zou kunnen draaien op dit scherm.


Het toestel krijgt verder mogelijk platte zijkanten, waar die bij de Z Flip 4 nog een lichte curve hadden. Het grote scherm vult de volledige binnenzijde, met uitzondering van een klein gaatje voor de selfiecamera.

We nemen deze renders van de Samsung Galaxy Z Flip 5 overigens wel met een korrel zout. SuperRoader is geen heel bekende bron. Ook zien de plaatjes er enigszins knullig uit.

Dit weten we al over de Samsung Galaxy Z Flip 5

Samsung brengt de Galaxy Z Flip 5 waarschijnlijk in augustus uit, tegelijk met de Galaxy Z Fold 5. Een belangrijke vernieuwing van beide smartphones zou in het scharnier zitten. De schermen krijgen mogelijk een waterdruppelvorm, waardoor de vouw minder opvalt. Ook zouden de twee helften van de telefoons daardoor volledig plat op elkaar kunnen liggen.

Daarnaast draait de Z Flip 5 waarschijnlijk op een razendsnelle Snapdragon 8 Gen 2-chip, die we kennen van de Galaxy S23-serie. Wellicht krijgt het toestel ook betere camera’s, maar details daarover ontbreken nog.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Samsung-nieuws? Volg ons dan via de website en Google Nieuws. We zijn ook te vinden op sociale media, waaronder Twitter, Facebook en Instagram.

Lees het laatste nieuws over Samsung:

Bron afbeelding: Technizo Concept
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Z Flip 5
Samsung Galaxy Z Flip 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu