Downloaden: Samsung Galaxy Z Fold 2 krijgt Android 11-update

Kaylee Laurens
20 januari 2021, 9:03
2 min leestijd
Downloaden: Samsung Galaxy Z Fold 2 krijgt Android 11-update

Ben je in het bezit van een Samsung Galaxy Z Fold 2? Dan hebben we goed nieuws: de Android 11-update rolt namelijk uit voor je toestel. Lees hier hoe je de update installeert.

Lees verder na de advertentie.

Downloaden: Android 11 rolt uit voor Samsung Galaxy Z Fold 2

De One UI 3.0-update is vanaf nu beschikbaar voor de Samsung Galaxy Z Fold 2. One UI 3.0 is Samsungs eigen Android-‘schil’ en gebaseerd op Android 11, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem. Gebruikers krijgen vanzelf een melding wanneer de update beschikbaar is.

Samsung Galaxy Z Fold 2 android 11

Ook zonder melding kun je al de beschikbaarheid van de update controleren. Via het instellingenmenu kun je onder het ‘Software’-tabblad checken of Android 11 al klaarstaat voor je Galaxy Z Fold 2.

Staat de update klaar? Maak dan vooraf een back-up van je smartphone. Mocht het bijwerken onverhoopt misgaan, dan ben je zo in ieder geval geen persoonlijke gegevens kwijt. Voorkom ook dat je toestel tijdens het updaten uitvalt en leg je Samsung aan de oplader. Verder is het verstandig om de Android 11-update via wifi te downloaden, want het installatiebestand is behoorlijk fors.

Dit is nieuw in One UI 3.0

One UI 3.0, Samsungs eigen Android-skin, is de nieuwste versie van het besturingssysteem. Veel applicaties hebben met de update een opfrisser gekregen qua design, de camera-app heeft er wat functies bijgekregen en spraakassistent Bixby is net iets slimmer.

Ook introduceert One UI 3.0 geheel nieuwe functies, waaronder ‘Tik twee keer om te slapen’. Met deze optie kun je, zoals je op basis van de naam kan verwachten, het toestel automatisch vergrendelen door twee keer op het scherm te tikken. Wil je meer weten over de forse software-update? Lees dan onze uitgebreide review van Android 11.

Heb jij de Android 11-update binnen op je Samsung Galaxy Z Fold 2? En zo ja, wat vind je ervan? Laat het weten in de reacties onder dit artikel!

Het laatste nieuws over Samsung:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Z Fold 2
Samsung Galaxy Z Fold 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu