De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Video: Samsung Galaxy Z Fold 4 overleeft lading zand en buigtest

Tim Ligterink
30 augustus 2022, 11:03
2 min leestijd
Samsung Z Fold 4 Durability Test! - Samsung says its 'Unbreakable'?!

De nieuwe Samsung Galaxy Z Fold 4 is door een YouTuber getest in extreme omstandigheden. De vouwtelefoon krijgt te maken met zand en wordt met een stanleymes bekrast. Bekijk hier hoe de Fold 4 de test doorstaat.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Z Fold 4 stresstest

Vouwtelefoons hebben voor sommigen een negatieve lading. Om het toestel te buigen heb je namelijk een scharnier en flexibel scherm nodig. Deze zijn een stuk minder sterk en stofbestendig dan ‘normale’ smartphones.

In zijn stresstest beproeft JerryRigEverything smartphones op alle vlakken. Denk aan de vuurbestendigheid, sterkte van het scherm en van de behuizing. Dit keer is de nieuwe Samsung Galaxy Z Fold 4 aan de beurt en die telefoon weet ons te verassen.

Samsung Z Fold 4 Durability Test! - Samsung says its 'Unbreakable'?!

Zand in het scharnier

De Galaxy Z Fold 4 is niet officieel gekeurd op stofdichtheid. Dat test JerryRigEverything zelf op ‘professionele’ wijze. De YouTuber pakt namelijk een hand vol met zand en bedekt er de gehele smartphone mee. Daarna vouwt hij het apparaat meerdere keren open en dicht. Opvallend is dat het scharnier niet begint te kraken door het zand.

Daarna is de buigtest aan de beurt. In eerste instantie verwacht je dat de smartphone gemakkelijk doormidden zal breken, maar niets is minder waar. Wanneer de telefoon de verkeerde kant op gebogen wordt, geeft hij niet toe. Over de stevigheid van de Fold 4 is dus niks te zeggen.

Dat is helaas niet bij iedere smartphone het geval. Onlangs testte de YouTuber de OnePlus 10T, die als een knakworst doormidden brak.

Krassen, krassen en nog meer krassen

Zoals bij elke stresstest loopt de YouTuber de smartphone ook volledig na met zijn stanleymes. Daarmee krijgt hij gemakkelijk krassen op de metalen behuizing, maar op de matglazen achterkant lukt dat niet.

De displays op de Fold 4 zijn beide van een ander materiaal gemaakt. Het buitenste scherm is namelijk beschermd met glas en krast net zo snel als een gemiddelde smartphone. Open je de telefoon, dan zie je daar het zachtere hoofdscherm. Deze is van plastic en krijgt al krassen als de YouTuber er met zijn nagel overheen gaat.

Samsung Galaxy Z Fold 4 open in hand

Tot slot wordt de smartphone getest op de vuurbestendigheid. JerryRigEverything gaat met een aansteker langs beide schermen. Het binnenste amoled-scherm wordt permanent beschadigd door de hitte van de vlam en pixels vallen uit. Het buitenste scherm krijgt een witte vlek in beeld die niet meer weggaat.

Meer over de Samsung Galaxy Z Fold 4

De Samsung Galaxy Z Fold 4 is onlangs uitgekomen samen met de Z Flip 4. Beide vouwtoestellen hebben een unieke behuizing die in en uit te klappen is. Wij hebben de toestellen allebei een ruimte tijd gebruikt en schreven twee uitgebreide reviews.

Wil je weten waarom we de Fold 4 een ontzettend handig toestel vinden, maar hij toch niet voor iedereen geschikt is. Lees dan onze review over de Samsung Galaxy Z Fold 4.

Hier vind je het laatste Samsung-nieuws:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Z Fold 4
Samsung Galaxy Z Fold 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu