De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zoveel updates krijgen de Samsung Galaxy Z Fold 4 en Flip 4

Wouter Nijsen
11 augustus 2022, 11:03
2 min leestijd
Zoveel updates krijgen de Samsung Galaxy Z Fold 4 en Flip 4

De gloednieuwe Samsung Galaxy Z Fold 4 en Flip 4 beschikken over krachtige hardware, maar doen ook op softwaregebied goede zaken. Dit is het updatebeleid voor de toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Updates voor Samsung Z Fold 4 en Flip 4

Bij de aankondiging van nieuwe smartphones zijn we natuurlijk erg benieuwd naar de hardware, maar de software is minstens zo belangrijk. Met versie-updates – bijvoorbeeld van Android 12 naar Android 13 – krijgt je telefoon er een heleboel functies bij, terwijl de kleinere beveiligingspatches kwaadwillenden buiten de deur houden.

Als je van plan bent om de Samsung Galaxy Z Fold 4 of Galaxy Z Flip 4 in huis te halen, kun je gelukkig rekenen op lange software-ondersteuning. De opvouwbare telefoons worden net zo lang ondersteund als de Galaxy S22, S22 Plus en S22 Ultra: je krijgt vier Android-versie-upgrades en vijf jaar aan beveiligingspatches.

Samsung Galaxy Z Flip 4
De Samsung Galaxy Z Flip 4

Uit de doos draaien de Z Fold 4 en Z Flip 4 op Android 12, wat dus betekent dat ze sowieso tot en met Android 16 worden bijgewerkt. Deze Android-versie verschijnt waarschijnlijk eind 2025. Beveiligingspatches verschijnen als gezegd nog een jaartje langer.

De verwachting is dat de beveiligingsupdates de eerste drie jaar maandelijks worden uitgebracht. Daarna kan het zijn dat Samsung de updatefrequentie terugschroeft en bijvoorbeeld eens per kwartaal een softwarepatch uitrolt. Het bedrijf hier heeft (nog) geen details over bekendgemaakt.

Dit zijn de nieuwe Fold 4 en Flip 4

De Samsung Galaxy Z Fold 4 en Z Flip 4 zijn tijdens het grootse Unpacked 2022-evenement uit de doeken gedaan. De opvouwbare smartphones zijn minder vernieuwend dan hun voorgangers en richten zich vooral op kleine verbeteringen. De toestellen hebben ongeveer hetzelfde design als de Z Fold 4 en Z Flip 4, maar komen wel in een aantal nieuwe kleurtjes.

De Fold 4 en Flip 4 beschikken over de nieuwe Snapdragon 8 Plus Gen 1-processor, de snelste smartphonechip van dit moment. Ook maken ze betere foto’s dankzij de vernieuwde camera’s. De Fold heeft dezelfde 50 megapixel-hoofdcamera gekregen als de Samsung S22. De Flip heeft nog steeds een 12 megapixel-hoofdcamera, maar die zou door de grotere sensor wel meer licht kunnen opvangen.

Wil je meer weten? We hebben de Samsung Galaxy Z Fold 4 en Flip 4 al eventjes kunnen vasthouden en in de preview (klik op de link hieronder) lees je onze bevindingen. Check ook de hands-on met de Galaxy Watch 5 (Pro), de nieuwste smartwatch van Samsung.

Samsung Galaxy Z Fold 4 en Z Flip 4 preview: onzichtbare upgrades
Samsung Galaxy Watch 5 (Pro) preview: oud en vertrouwd, maar beter

Het laatste nieuws over Samsung:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Z Fold 4
Samsung Galaxy Z Fold 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu