‘Samsung werkt aan Android-smartphone met focus op games’

Thomas Haenen
24 juli 2018, 10:56
2 min leestijd
‘Samsung werkt aan Android-smartphone met focus op games’

Samsung brengt binnenkort mogelijk een Android-smartphone uit die gericht is op gamers. Deze gamingsmartphone wordt waarschijnlijk geoptimaliseerd voor populaire spellen als Fortnite en Pokémon GO.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung gamingsmartphone in ontwikkeling’

De Samsung Galaxy X is geen opvouwbare smartphone, zoals al lang wordt gespeculeerd, maar een toestel gericht op gamers. Dat claimt althans MMDDJ, een doorgaans betrouwbare telecominsider op Twitter. Details over het toestel, zoals een releasedatum en specificaties, geeft de insider niet.

Geruchten over een ‘Galaxy X’ zoemen al jaren rond. Er werd gespeculeerd dat het om een toestel met een opvouwbaar scherm ging, een nieuw vlaggenschip met opvallend design. Hoewel het inmiddels vrijwel zeker is dat die opvouwbare smartphone begin volgend jaar verschijnt, luidt de naam dus niet ‘Galaxy X’ als we deze bron mogen geloven.

Verdere details over de gamingsmartphone ontbreken nog. Waarschijnlijk wordt het toestel uitgerust met de krachtigste hardware van het moment, met veel werkgeheugen en opslagruimte. Daardoor kun je de games vloeiend spelen op hoge grafische instellingen. Samsung heeft echter al twee andere vlaggenschepen met vlotte hardware, de Galaxy S9 en Note 9. Hoe dit nieuwe toestel zich gaat onderscheiden is onduidelijk.

Meer smartphones voor gamers

Gamingsmartphones lijken de trend van de komende maanden te worden. Zo werkt ook Huawei aan een toestel geoptimaliseerd voor games. Het bedrijf brengt deze zomer bovendien een ‘GPU Turbo’-update uit voor veel van zijn toestellen. Die zorgt ervoor dat populaire games als Fortnite soepeler lopen op Huawei-toestellen. Ook Asus introduceerde onlangs de ROG Phone voor gamers.

Razer was er als eerste bij: de accessoiremaker bracht eind vorig jaar zijn eerste Android-smartphone uit. Deze Razer Phone had het eerste smartphonescherm met een verversingssnelheid van 120Hz en ondersteuning voor ‘adaptive refresh’. Dat betekent dat het beeld sneller ververst dan andere smartphones, wat iets rustiger en fijner is voor je ogen. Het toestel is officieel niet in Nederland verkrijgbaar, al zijn er enkele webwinkels die het hier ook aanbieden.

Lees meer over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu