‘Samsung Gear 2 met belfunctionaliteit komt eraan’

Gijs Ettes
19 maart 2014, 11:36
2 min leestijd
‘Samsung Gear 2 met belfunctionaliteit komt eraan’
Samsung Gear 2

Het duurt nog een paar weken voordat de Gear 2 in Nederland en België beschikbaar wordt, maar naar verluidt werkt Samsung al aan een nieuwe versie van de smartwatch die een simkaart ondersteunt. Op die manier zou je met het slimme horloge telefoongesprekken kunnen voeren, zonder dat je Samsung-toestel in de buurt is. De Korea Herald meldt dit op basis van bronnen die betrokken zijn bij de onderhandelingen tussen Samsung en de Zuid-Koreaanse provider SK Telecom.

Aanvankelijk zou de Gear 2 met belfunctionaliteit exclusief zijn voor het netwerk van SK Telecom, maar volgens bronnen is de kans groot dat de versie op korte termijn ook beschikbaar wordt in andere landen. De Samsung Gear 2 zou gebruikmaken van een USIM, die qua vorm en grootte overeenkomt met reguliere simkaarten. Een nadeel van USIM is dat het energieverbruik aan de hoge kant is. En dat kan de Gear 2 slecht gebruiken, gezien de kleine 315 mAh-accu.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Gear 2 nader bekeken

Gear 2 Neo

De Gear 2 en Gear 2 Neo zijn de opvolgers van het slimme horloge dat de Zuid-Koreaanse fabrikant vorig jaar uitbracht. In tegenstelling tot hun voorganger draaien de Gear 2 en Gear 2 Neo niet op Android, maar op het open-source besturingssysteem Tizen OS. Samsung had een flinke vinger in de pap bij de ontwikkeling van Tizen en de Samsung smartwatches zijn de eerste apparaten van de fabrikant die erop draaien.

Qua design hebben beide horloges veel weg van de originele Gear, al is de uitstulping van de camera aanzienlijk verminderd. Deze bevindt zich nu boven het kleine 1,63 inch-scherm (320 bij 320 pixels). De Gear 2 en Gear Neo zijn vrijwel identiek, al heeft de Neo geen 2-megapixel-camera, waardoor de smartwatch lichter en goedkoper is. Beide horloges zijn stof- en spatwaterbestendig en hebben een 300 mAh-accu aan boord die garantstaat voor een accuduur van twee tot drie dagen. Gebruik je het horloge nauwelijks, dan is het mogelijk om zes dagen met de batterij te doen, voordat deze weer aan de lader moet. Lees ook meer over zijn grote broer, de Samsung Gear S.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's